Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. COSMOTE: “Like” στην προστασία του κλίματος

COSMOTE: “Like” στην προστασία του κλίματος

0
Διαφήμιση

Για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ctrl Shift Save the Climate – Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας γίνονται σύμμαχοί μας στην προστασία του κλίματος», με την ευγενική χορηγία της COSMOTE.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των μαθητών στη χρήση της νέας τεχνολογίας, με ειδικό στόχο τη μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος. Οι υπολογιστές, τα smartphones κι όλες οι συσκευές που συναρπάζουν κι αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής πρακτικής των μαθητών, μπορούν να μετατραπούν σε εργαλεία εξαιρετικά χρήσιμα για την προστασία του κλίματος, βελτιώνοντας τις επιλογές τους στις μετακινήσεις, τη διατροφή, την εκπαίδευσή τους κ.λπ.

klima(3).jpg

Παράλληλα, και όπως γίνεται συχνά με τα μηνύματα που ενστερνίζονται τα παιδιά μέσα από την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, οι καλές πρακτικές μπορούν να μεταλαμπαδευτούν μέσα από αυτά στον οικογενειακό και κοινωνικό τους περίγυρο, να πολλαπλασιαστεί ο αντίκτυπος του προγράμματος και, κατ’ επέκταση, η ωφέλεια για το περιβάλλον.

Η υλοποίηση του προγράμματος «Ctrl Shift Save the Climate» ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2016-2017 ενημερώνοντας πάνω από 500 μαθητές μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ.

klima(1).jpg

Φέτος, το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα «μπαίνει» στις σχολικές αίθουσες, με την προοπτική να επισκεφθεί δεκάδες σχολεία της Αττικής και ακόμα περισσότερους μαθητές. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος, για τη συνέχιση και βέλτιστη αξιοποίησή του, θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς.

Αντίστοιχα σεμινάρια υλοποιήθηκαν και την περσινή χρονιά, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Β’ Αθήνας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Β’ και Γ’ Αθήνας, στη διάρκεια των οποίων δεκάδες εκπαιδευτικοί εξοικειώθηκαν με τις μεθοδολογίες της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με επίκεντρο την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του κλίματος.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here