Αρχική Καταστροφές Καλύφθηκε ο ωκεανός στην Καραϊβική από τα σκουπίδια! (φωτογραφίες)

Καλύφθηκε ο ωκεανός στην Καραϊβική από τα σκουπίδια! (φωτογραφίες)

0
Διαφήμιση

Η Caroline Power, που ειδικεύεται στην υποβρύχια φωτογραφία, κατέγραψε εικόνες που σοκάρουν σε γαλήνιο νησί της Καραϊβικής. Η φωτογράφος χαρακτήρισε αποκαρδιωτικές τις εικόνες της «πλαστικής κουβέρτας από πιρούνια, μπουκάλια και σκουπίδια» θάλασσας στα ανοιχτά των ακτών της Ονδούρας.

«Ήταν σπαρακτικό να βλέπω κάτι το οποίο αγαπώ τόσο πολύ να πεθαίνει από τα ανθρώπινα απόβλητα», δήλωσε στην Telegraph. «Μόλις τα σκουπίδια βρεθούν στον ωκεανό είναι εξαιρετικά δύσκολο και δαπανηρό να απομακρυνθούν.

Το κλειδί είναι να σταματήσουν τα σκουπίδια πριν εισέλθουν στον ωκεανό. Για να συμβεί αυτό πρέπει να βελτιώσουμε τη διαχείριση των αποβλήτων, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης σε παγκόσμια κλίμακα».

SEAPLASTIC-768x576.jpg

Τα χειρότερα σκουπίδια που εντόπισε η ομάδα κατάδυσης ήταν περίπου 15 μίλια από την ακτή στο Roatan. «Ήμασταν σε ταξίδι για κατάδυση σε μια σειρά νησιά που δεν σπάνε την επιφάνεια του ωκεανού. Είναι μια από τις πιο παρθένες τοποθεσίες κατάδυσης σε αυτό το τμήμα της Καραϊβικής.

Η φωτογραφία του δύτη στο νερό ήταν στην πραγματικότητα σε αυτά τα νερά. Να βλέπεις μια περιοχή που υποτίθεται ότι είναι παρθένα να καλύπτεται από σκουπίδια είναι αποκαρδιωτικό.

Όπου και να κοιτάζαμε υπήρχαν πλαστικές σακούλες. Κάποιες ήταν ολόκληρες και κάποιες είχαν διαλυθεί σε κομμάτια. Δυστυχώς πολλές χελώνες, ψάρια, φάλαινες και θαλάσσια πουλιά θα περάσουν τα κομμάτια του πλαστικού για φαγητό.

skoupidia-2-1-768x576.jpg

Μετά φτάσαμε σε μια περιοχή που τα σκουπίδια εκτείνονταν από τη μια ως την άλλη άκρη του ορίζοντα. Υπήρχε ένας φαινομενικά άπειρος αριθμός πλαστικών πιρουνιών, κουταλιών, μπουκαλιών και πιάτων. Υπήρχαν μπάλες, οδοντόβουρτσες, παπούτσια, σαγιονάρες και μέχρι και τηλεόραση.

Η οργάνωση Blue Planet Society εκτιμά ότι τα σκουπίδια προέρχονταν από τον ποταμό Motagua στη Γουατεμάλα. «Βλέπουμε πολλές σοκαριστικές εικόνες περιβαλλοντικής καταστροφής. Αυτές είναι οι χειρότερες. Τα σκουπίδια από τον ποταμό Motagua στη Γουατεμάλα που προκαλούν ρύπανση στην ακτή της Ονδούρας υπήρξαν ζήτημα για αρκετό καιρό».

skoypidia.jpg

Η Caroline Power ελπίζει οι φωτογραφίες της να ενθαρρύνουν τον κόσμο να αλλάξει τις συνήθειες και την καθημερινότητά του.

Διαφήμιση