Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Ημερίδα στο Βουκουρέστι για ελληνική γεωργία, τροφίμα – ποτά και δίκτυα διανομής

Ημερίδα στο Βουκουρέστι για ελληνική γεωργία, τροφίμα – ποτά και δίκτυα διανομής

0
Διαφήμιση

Οπως έγινε γνωστό, το Ελληνο-Ρουμανικό Διμερές Εμπορικό Επιμελητήριο, διοργανώνει σε συνεργασία με το Enterprise Greece, υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι, ημερίδα με τίτλο “Hellenic Forum on Agriculture, Food & Beverages and related channels of distribution”, στις 22 Νοεμβρίου 2017.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου Radisson Blu και θα περιλαμβάνει θεματικά πάνελ που θα διεξαχθούν κατά την διάρκεια της ημέρας (10:00 -18:00).

Στην εν λόγω ημερίδα θα συμμετάσχουν ελληνικών συμφερόντων εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς στη Ρουμανία, εκπρόσωποι ρουμανικών φορέων, στελέχη ρουμανικών εισαγωγικών εταιρειών, διανομείς τροφίμων και ποτών, logistics κ.α., ενώ η χρηματοδότηση του θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου μέσω χορηγιών.

Παράλληλα το Enterprise Greece έχει αναλάβει τη διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων B2B στο πλαίσιο της εν λόγω ημερίδας.

Σύμφωνα με Ελληνες διπλωμάτες στο Βουκουρέστι, υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων και ιδιαιτέρως των τροφίμων, όπως διαφαίνεται και από την αξιόλογη αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Ρουμανία, κατά 5% το 2016.

Επιπλέον, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, από 24% σε 9% που ισχύει από 1/6/2015, συνέβαλε στην αύξηση των εισαγωγών τροφίμων στην χώρα, καθώς εκτιμάται ότι το 60% περίπου των τροφίμων που κυκλοφορούν στην ρουμανική αγορά είναι εισαγόμενα.

Διαφήμιση