Αρχική Ενέργεια 1η Τετραμερής Σύνοδος Ελλάδας – Βουλγαρίας – Σερβίας – Ρουμανίας: Έμφαση σε...

1η Τετραμερής Σύνοδος Ελλάδας – Βουλγαρίας – Σερβίας – Ρουμανίας: Έμφαση σε Ενέργεια και Δίκτυα Διαμετακόμισης

0
Διαφήμιση

Την αποφασιστικότητα των τριών κυβερνήσεων να προχωρήσουν διακρταικά σχέδια σε Ενέργεια, δίκτυα διαμετακόμισης, και άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπ[ρας, στη δήλωσή του στο πλαίσιο της 1ης Τετραμερής Συνόδου Ελλάδας – Βουλγαρίας – Σερβίας – Ρουμανίας που έγονε στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

 

Είπε, μεταξύ άλλων: «Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε, λοιπόν, στενά σε μία σειρά από τομείς, όπως η ενέργεια, η οικονομία γενικότερα, οι μεταφορές, αλλά και η διαχείριση κρίσεων, η ασφάλεια, η προσφυγική κρίση».

Διευκρίνισε: «Συνομιλήσαμε (…) για πολύ μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή μας που αν προχωρήσουν θα αλλάξει όψη η ευρύτερη περιοχή. Να πω, για παράδειγμα, ο αγωγός TAP, ο κάθετος διάδρομος IGB, οι αγωγοί από την Ανατολική Μεσόγειο, οι σιδηροδρομικές διασυνδέσεις Θεσσαλονίκη-Βελιγράδι, Θεσσαλονίκη-Ρούσε, και γιατί όχι και Βουκουρέστι. Έργα, τα οποία πιστεύω ότι μπορούν να δώσουν μία διαφορετική πνοή στην ευρύτερη περιοχή».

Επέμεινε: «Πιστεύω, λοιπόν, στενά ότι αυτή η δυναμική της τετραμερούς συνεργασίας μπορεί να έχει προοπτική και μέλλον. Πιστεύω ότι οι χώρες μας οφείλουν να συνεργαστούν στενά, προκειμένου να αναδείξουν τη σημασία της συνεργασίας για την πρόοδο στην ευρύτερη περιοχή. Και πιστεύω ότι αυτό το κοινό μας μέλλον δε μπορεί να χτιστεί πάνω στον εθνικισμό, όπως συνέβη στο παρελθόν στα Βαλκάνια, δυστυχώς, αλλά ούτε και σε σχεδιασμούς τρίτων για την περιοχή μας».

Διαφήμιση