Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Υπερδιπλάσιες οι νέες συνδέσεις νοικοκυριών στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Αττική

Υπερδιπλάσιες οι νέες συνδέσεις νοικοκυριών στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Αττική

0
Διαφήμιση

Με την κατακόρυφη αύξηση του ενδιαφέροντος για σύνδεση με το φυσικό αέριο ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα επιδότησης από την ΕΔΑ Αττικής. Με αύξηση άνω του 45% επί του ετήσιου στόχου (στόχος 2017: 12.000 νοικοκυριά) και υπερδιπλασιασμό σε σχέση με τις συνδέσεις του 2016, 17.500 νέα νοικοκυριά έχουν υπογράψει σύμβαση σύνδεσης στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Αττική το 9μηνο του 2017.

Με σύμμαχο την επιδότηση του κόστους μετατροπής των εγκαταστάσεων θέρμανσης, ο ρυθμός υποβολής αιτήσεων σύνδεσης μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πλέον το τρέχον πρόγραμμα επιδότησης κόστους εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου ολοκληρώνεται στις 9/10/2017 (καταληκτική ημ/νια υποβολής αίτησης ένταξης) λόγω εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού και πλήρωσης του κατασκευαστικού προγραμματισμού του επόμενου τετραμήνου. Η ΕΔΑ Αττικής, στοχεύει να ανακοινώσει σύντομα νέο πρόγραμμα επιδότησης εγκαταστάσεων θέρμανσης για συνδέσεις που θα προγραμματιστούν εντός του 2018.

Η θετική πορεία των νέων συνδέσεων οδηγεί την εταιρεία στην αναθεώρηση των στόχων της, προσδοκώντας πλέον περί τα 20.000 νέα νοικοκυριά μέχρι τέλους του έτους, ενώ «πρωταθλητής» στο ενδιαφέρον των καταναλωτών παραμένουν οι αυτόνομες συνδέσεις διαμερισμάτων που αγγίζουν ήδη τις 10.000, χάρη στη νομοθετική ρύθμιση που διευκόλυνε την εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης.

Ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου, η ΕΔΑ Αττικής επικεντρώνεται στην εντατικοποίηση του ρυθμού συνδέσεων για τη βέλτιστη διαχείρισή τους λόγω αυξημένου φόρτου εργασιών των συνεργείων, ενώ θα συνεχίσει να μεριμνά για την παροχή κινήτρων που ευνοούν τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου και διευκολύνουν την πρόσβαση στην πλέον οικονομική και φιλική στο περιβάλλον μορφή ενέργειας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here