Αρχική Καταστροφές Ο τυφώνας Μαρία καταστρέφει τη Δομινίκα στην Καραϊβική

Ο τυφώνας Μαρία καταστρέφει τη Δομινίκα στην Καραϊβική

0
Διαφήμιση

Σημαντικό πλήγμα στη Δομινίκα, τη μικρή νησιωτική δημοκρατία στην Καραϊβική, προκάλεσε ο τυφώνας Μαρία με τον πρωθυπουργό της χώρας Ρούζβελτ Σκέριτ να γράφει στο Facebook «χάσαμε ό,τι μπορεί να αγοραστεί με χρήματα».

Ο τυφώνας ενισχύθηκε απότομα στην κατηγορία 5, που ορίζεται ως «πιθανά καταστροφική», πριν φθάσει στο νησί.

Ο Σκέριτ είχε προχωρήσει νωρίτερα και σε άλλες αναρτήσεις, καθώς ακόμη και η στέγη του δικού του σπιτιού σαρώθηκε από τον τυφώνα, αναφέροντας ότι και ο ίδιος βρίσκεται «στο απόλυτο έλεος του “Μαρία”».

Ο τυφώνας «Μαρία» κινείται στη διαδρομή της «Ίρμα», του τυφώνα ο οποίος έπληξε σοβαρά την ίδια περιοχή νωρίτερα μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ο τυφώνας έχει οδηγήσει σε ανέμους που κινούνται με ταχύτητα έως και 250 χιλιόμετρα την ώρα και υποβαθμίστηκε σε κατηγορίας 4 αφού πέρασε από την Δομινίκα.

Είναι πολύ πιθανό, ωστόσο, να ενισχυθεί εκ νέου κινούμενος προς το Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Ο τυφώνας «Μαρία» κινείται αυτή τη στιγμή προς το γαλλικό νησί της Γουαδελούπης, όπου οι αρχές έχουν συμβουλεύσει τους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο και να μην βγουν από εκεί για κανέναν λόγο, μέχρι να περάσει ο κίνδυνος.

Η Κοινοπολιτεία της Δομινίκας ή Ντομίνικα είναι ηφαιστειογενής νησιωτική χώρα στο έσχατο ανατολικό σημείο της Καραϊβικής προς τον Ατλαντικό Ωκεανό, μία των Μικρών Αντιλλών, μεταξύ των γαλλικών νήσων της Μαρτινίκας και της Γουαδελούπης. 

Διαφήμιση