Αρχική Καταστροφές Μέτρα της Κομισιόν κατά όσων δεν εφαρμόζουν τη Συμφωνία για την κλιματική...

Μέτρα της Κομισιόν κατά όσων δεν εφαρμόζουν τη Συμφωνία για την κλιματική αλλαγή

0
Διαφήμιση

Σε μέτρα κατά των κρατών – μελών της Ε.Ε. που δεν υλοποιούν τις υποχρεώσεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή προτίθεται να λάβει η Κομισιόν.

Όπως προκύπτει από απάντηση του επιτρόπου ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε σε ερώτηση του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, οι κύριες νομοθετικές πράξεις βρίσκονται στη διαδικασία συναπόφασης και περιλαμβάνουν προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του συστήματος εμπορίας εκπομπών της ΕΕ, τον επιμερισμό των προσπαθειών, τη χρήση γης, την αλλαγή χρήσης γης και τη δασοκομία, τη διακυβέρνηση της Ενεργειακής Ένωσης, την ενεργειακή απόδοση, την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον σχεδιασμό της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ίδιος αναφέρει ότι «η Επιτροπή παρακολουθεί τη συμμόρφωση της ΕΕ και των κρατών-μελών, βάσει των διατάξεων της Συνθήκης και της ισχύουσας νομοθεσίας, όπως ο κανονισμός για τον μηχανισμό παρακολούθησης του κλίματος και η απόφαση επιμερισμού των προσπαθειών. Η Επιτροπή δημοσιεύει επίσης ετήσιες εκθέσεις προόδου για την κλιματική αλλαγή. Η πρόταση για τη διακυβέρνηση της Ενεργειακής Ένωσης, καθώς και μερικές από τις τομεακές προτάσεις θα εξακολουθήσουν αυτή την πρακτική και περιλαμβάνουν μέτρα που θα λάβει η Επιτροπή, στην περίπτωση που τα κράτη-μέλη ή η ΕΕ δεν συμμορφωθούν ή δεν είναι σε καλό δρόμο για να ανταποκριθούν στις διεθνείς ή ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους».

Διαφήμιση