Αρχική Τεχνολογία Κατασκευάστηκε το πρώτο αυτόνομο κινητό ρομπότ φορτίου για…πεζούς (video)

Κατασκευάστηκε το πρώτο αυτόνομο κινητό ρομπότ φορτίου για…πεζούς (video)

0
Διαφήμιση

Για τους κατοίκους της πόλης, η ζωή χωρίς αυτοκίνητο αυξάνει τις καθημερινές δυσκολίες, ιδιαίτερα όταν αφορά τη μετακίνηση πραγμάτων. Τώρα η καινοτόμος τεχνολογία προσφέρει λύσεις για τον άνθρωπο με επίκεντρο τη μετακίνηση εντός του αστικού ιστού.

Το πρώτο προϊόν της εκκίνησης, το Gita, είναι ένα αυτόνομο, κινητό ρομπότ φορτίου που έχει σχεδιαστεί για να συνοδεύει ένα άτομο καθώς περνά μέσα από σύνθετους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

gita (1).jpeg

Καθώς το στρογγυλό ρομπότ οδηγεί έναν χρήστη, δημιουργεί έναν 3-D χάρτη της γύρω περιοχής χρησιμοποιώντας εξελιγμένους αισθητήρες. Είναι σχεδιασμένο να ακολουθεί και να απελευθερώνει τα χέρια του ιδιοκτήτη του, μεταφέροντας τα πράγματά του, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί τους χάρτες του για να ταξιδεύει αυτόνομα μεταξύ σημείων σε περιοχές που έχουν εξερευνηθεί προηγουμένως, ανιχνεύοντας και αποφεύγοντας εμπόδια στην πορεία.

startup (3).jpg

“Το σύνηθες φορτίο είναι περίπου το μέγεθος δύο μεγάλων τσαντών για ψώνια – πολύ μικρότερο από το χώρο φορτίου μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Αν θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να περπατούν περισσότερο και να είναι πιο ελεύθεροι από αυτοκίνητα, πρέπει να βρούμε νέους τρόπους για να βοηθήσουμε το Gita που είναι ένα μικρό ρομποτάκι φορτίου που μπορεί να μεταφέρει πάνω από 40 κιλά φορτίου για εσάς, ενώ περπατάτε στο σπίτι από την εργασία, σταματάτε στο μαγαζί κ.α.” αναφέρουν οι επιστήμονες. 

startup (4).jpg

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι επιστήμονες ήταν προσεκτικοί για να διατηρούν όλα τα στοιχεία σχεδιασμού φιλικά προς το χρήστη. Για παράδειγμα, οι έγχρωμες λωρίδες LED στους τροχούς δείχνουν εάν το ρομπότ λειτουργεί κανονικά ή έχει τεχνικό πρόβλημα.

Η διαισθητική οθόνη αφής του Gita βελτιστοποιεί την αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή και το ρομπότ θα ακολουθήσει ένα χρήστη με το πάτημα ενός κουμπιού.

gita (1).jpg

Οι μεγάλες τροχοί τύπου ποδηλάτου έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε εσωτερικούς, εξωτερικούς και ακανόνιστους χώρους που συμμορφώνονται με το πρότυπο ADA.

Με μέγιστες ταχύτητες 22 μίλια ανά ώρα, ο Gita ταιριάζει με το πλήρες φάσμα της ανθρώπινης κινητικότητας, από μια χαλαρή εκδρομή έως μια έντονη ποδηλασία!

gita (2).jpg

«Ενδιαφερόμαστε για την επέκταση και την επέκταση της ικανότητας των ανθρώπων και στο μέλλον ελπίζω ότι η δουλειά μας θα ωριμάσει σε ένα σημείο όπου θα προσφέρουμε πραγματική αξία και θα βοηθήσουμε όλους τους τύπους ανθρώπων να μετακινούνται άνετα μέσα από πόλεις και προάστια. και οι ηλικιωμένοι πολίτες έχουν πολλές διαφορετικές ανάγκες κινητικότητας. Θα ήθελα να δω ρομπότ να βοηθούν στις πόλεις για να γίνουν πιο προσιτές και άνετες για όλους».

gita.jpg

Η Piaggio Fast Forward (PFF) είναι μια πρωτοβουλία του ιταλικού ομίλου Piaggio Group.

https://www.youtube.com/watch?v=_zUjZ-FnOPg

https://www.youtube.com/watch?v=nahpomZPSMk

Διαφήμιση