Αρχική Πολιτισμός Καλλιτεχνική δράση Art Night Athens: Μια νύχτα γεμάτη εmotions

Καλλιτεχνική δράση Art Night Athens: Μια νύχτα γεμάτη εmotions

0
Διαφήμιση

Το Μουσείο της Ακρόπολης και το Ίδρυμα Ωνάση συμμετέχουν στη μεγάλη καλλιτεχνική δράση των atenistas Art Night Athens και δημιουργούν «Μια νύχτα γεμάτη εmotions».

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, σε μια νύχτα-γιορτή για την τέχνη και τον πολιτισμό, η έκθεση εmotions, η οποία παρουσιάζεται στο Μουσείο της Ακρόπολης με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση, θα μυήσει μία ομάδα επισκεπτών στα συναισθήματα του αρχαίου κόσμου, μέσα από δύο διαδοχικές δράσεις: μια απολαυστική ξενάγηση στην έκθεση (στις 20:00) από το εξειδικευμένο προσωπικό του Μουσείου της Ακρόπολης και ένα ρεσιτάλ μουσικής με επιλογή έργων, εμπνευσμένη από την έκθεση εmotions, που θα πραγματοποιηθεί στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη (Αμαλίας 56, 21:00).

emotions (2).JPG

Για συμμετοχή* στη δράση μπορείτε να στέλνετε mail, από σήμερα Δευτέρα 18/9 μέχρι και την Τετάρτη 20/9 στο contact@onassis.org  

* Περιορισμένος αριθμός ατόμων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η ομάδα επισκεπτών που θα συμμετέχει και στις δύο δράσεις θα είναι η ίδια.

Ξενάγηση στην έκθεση «εmotions: ένας κόσμος συναισθημάτων»

Η έκθεση του Ωνάσειου Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Υόρκης, που συγκίνησε και γοήτευσε κοινό και κριτικούς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ήρθε το καλοκαίρι και στην Ελλάδα, μετά από πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση και με τη συνδιοργάνωση του Μουσείου της Ακρόπολης.

Από τις 18 Ιουλίου μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, το αθέατο σύμπαν των συναισθημάτων, στην προσωπική, κοινωνική και πολιτική ζωή του αρχαίου κόσμου, φωτίζεται στο κορυφαίο μουσείο της χώρας, μέσα από την παρουσίαση 129 αριστουργημάτων, που προέρχονται από τα σπουδαιότερα μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

emotions (3).jpg

Αγάπη, έρωτας, πόθος, μίσος, θλίψη, οργή· αυτή η υπέροχη αφηγηματική έκθεση μάς φέρνει κοντά στην παρουσία των συναισθημάτων στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και βίο και στη σημασία που έχουν αυτά για την κατανόηση της αρχαίας ελληνικής τέχνης, λογοτεχνίας, ιστορίας, πολιτικής ζωής, κοινωνίας και θρησκείας.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, 20:00, Μουσείο Ακρόπολης.

Ρεσιτάλ Μουσικής εmotions

Ένα μουσικό ταξίδι στο συναίσθημα μέσα από αφηγήσεις και αναφορές σε μύθους και θεούς. Αφετηρία του, εκπρόσωποι του γερμανικού κλασικού τραγουδιού, όπως Σούμπερτ, Μπραμς και Βολφ, με τραγούδια τους που αντλούν έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα.

Επόμενος σταθμός, άριες όπερας που περιγράφουν την Ευρυδίκη, την Ιφιγένεια, την Ίλια και τη Μήδεια. Συνέχεια με αποσπάσματα από τη Φαίδρα του Thomas Sleeper, ένα έργο γεμάτο πάθος και οργή, ενώ τον τερματισμό θα σηματοδοτήσουν δύο πανέμορφα τραγούδια από το Μεγάλο Ερωτικό του Μάνου Χατζιδάκι.

emotions (1).jpg

Ένα ρεσιτάλ που μας ταξιδεύει στον έρωτα, την οργή, τη ζήλεια, το θυμό, τη θλίψη, την ενσυναίσθηση, την αγάπη. Δύο διακεκριμένες σολίστ με εξαιρετικές κριτικές για τις ερμηνείες τους, η Μυρσίνη Μαργαρίτη και η Ζωή Ζενιώδη, μας οδηγούν σε αυτό το μουσικό οδοιπορικό για να ανακαλύψουμε μαζί πτυχές της αρχαίας Ελλάδας που ενέπνευσαν δημιουργούς.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, 21:00, Ωνάσειος Βιβλιοθήκη.

 

Διαφήμιση