Αρχική Επιχειρείν Η παρουσία της ΕΥΔΑΠ στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η παρουσία της ΕΥΔΑΠ στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

0
Διαφήμιση

Η ΔΕΘ ανήκει ανέκαθεν στα περίλαμπρα οικονομικοπολιτικά γεγονότα με διεθνή ακτινοβολία, που προσφέρει μεγάλη υπερηφάνεια και αναγνωσιμότητα στη χώρα μας. Κυρίαρχα χαρακτηριστικά της φετινής 82ης ΔΕΘ ήταν τόσο η πολυπολιτισμικότητα όσο η φαντασία και η διάθεση για δημιουργία, με την παρουσία πλήθους νέων συμμετεχόντων από Ελλάδα και ξένες χώρες, την επίδειξη τεχνολογικών καινοτομιών και τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, η πλειοψηφία των οποίων ήταν νέες και νέοι, στοιχεία που την κατέστησαν την πιο επιτυχημένη διοργάνωση της τελευταίας δεκαετίας.

Ο χαρακτήρας της ΔΕΘ υπήρξε διαχρονικά ανάλογος με την κατεύθυνση ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Ο έντονος επιχειρηματικός χαρακτήρας και η ενίσχυση της διεθνοποίησης αποτέλεσαν τα επικρατέστερα στοιχεία της 82ης ΔΕΘ, καθιστώντας την έναν δελεαστικό χώρο επενδύσεων για επενδυτές εντός και εκτός Ελλάδος.

Έτσι, ήταν έντονα εξωστρεφής, τόσο με την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν όσο και με τις εκατοντάδες άλλες συμμετοχές διεθνών παραγόντων, που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να πραγματοποιήσουν Β2Β συναντήσεις και να συνομιλήσουν για επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η τιμώμενη φέτος Κίνα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της, παρουσίασε εκτενώς το ελπιδοφόρο σχέδιο «Μια Ζώνη, ένας Δρόμος», ο νέος «Δρόμος του Μεταξιού», που φαίνεται να ανοίγει την δίοδο συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κίνα και συνιστά ευκαιρία διείσδυσης για τις ελληνικές εταιρείες στην κινεζική αγορά αλλά και για τις κινεζικές προς την Ελλάδα, τα Βαλκάνια κι από εκεί προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

eydap (3).jpg

Ο θεσμός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αποτελεί έναν φωτεινό χώρο παρουσίασης φιλόδοξων και εδραιωμένων εταιρειών, από τον οποίο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ΕΥΔΑΠ. Έτσι, φέτος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη μέσω πολιτικών δέουσας επιμέλειας που εφαρμόζει, στα μεγάλης έκτασης έργα αποχέτευσης της Ανατολικής Αττικής αλλά και στο πρόγραμμα ψηφιακής στοχοθεσίας, για το οποίο η ΕΥΔΑΠ βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο για την πρωτότυπη υλοποίηση εφαρμογής του συστήματος Διοίκησης μέσω στόχων, στα Business IT Excellence (ΒΙΤΕ) Awards 2017.

Πρόκειται για ένα έργο παρακολούθησης της εκτέλεσης των στόχων όλων των οργανωτικών μονάδων της Εταιρείας και κατ’ επέκταση εκσυγχρονισμού και απλοποίησης των διαδικασιών οργάνωσής της, το οποίο συμβάλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας, σε ένα περιβάλλον διαφάνειας, πλήρους ενημέρωσης, χαρτογράφησης των πιθανών καθυστερήσεων καθώς και κοστολόγησης των χρονικών υπερβάσεων ως προς την επίτευξη των στόχων.

Ο δε κοινωνικός ρόλος της Εταιρείας δεν υπογραμμίζεται μόνο από το δημόσιο χαρακτήρα τη αλλά από την έμπρακτη στήριξή της στην κοινωνία, πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, συνεισφέροντας σε πλήθος κοινωνικών δραστηριοτήτων και φιλανθρωπικών οργανώσεων και θεσπίζοντας το νέο Έκτακτο Κοινωνικό Τιμολόγιο, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των ευπαθών κοινωνικά ομάδων που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

eydap (1).JPG

Συγκεκριμένα, η ΕΥΔΑΠ προσφέρει, μεταξύ άλλων, διπλάσια ποσότητα δωρεάν νερού στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Παράλληλα με τις κοινωνικές της πρωτοβουλίες, ο σχεδιασμός των έργων της Ανατολικής Αττικής θα βοηθήσει να αναπνεύσουν και να αναβαθμιστούν περιοχές τόσο κοντά στην πρωτεύουσα, με έργα ζωής που θα επιλύσουν το πρόβλημα διαχείρισης των αστικών λυμάτων, προστατεύοντας το μοναδικό παράκτιο οικοσύστημα και θα βάλει τέλος στα ευρωπαϊκά πρόστιμα.

Τα στελέχη που συμμετείχαν στο περίπτερο της ΕΥΔΑΠ ανέδειξαν μέσα από την καθημερινή τους παρουσία την δυναμική της Εταιρείας, που ανταπεξέρχεται με επιτυχία στις προκλήσεις, ως μέρος της κρατικής μηχανής που εξελίσσεται και αλλάζει, ήρθαν σε επαφή με στελέχη άλλων εταιρειών αλλά και φορέων του Δημοσίου, προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώση και επικοινώνησαν με πολίτες αλλά και με μικρά παιδιά, ευαισθητοποιώντας τους σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διαχείρισης του νερού, τα οποία συνιστούν το Όραμα και την Αποστολή της ΕΥΔΑΠ, μέσω του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης.

eydap (4).jpg

Η μεγαλύτερη επιβράβευση αφορά στο ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον των επισκεπτών για το σύνολο των δραστηριοτήτων της Εταιρείας αλλά και η έντονη παρουσία της πολιτικής ηγεσίας στο περίπτερο της ΕΥΔΑΠ, καθιστώντας τη φετινή συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης απολύτως επιτυχή.

Διαφήμιση