Αρχική Υγεία - Διατροφή Ένα μήνα πριν από μια καρδιακή προσβολή, το σώμα σας θα σας...

Ένα μήνα πριν από μια καρδιακή προσβολή, το σώμα σας θα σας προειδοποιήσει με αυτά τα 8 σήματα!

0
Διαφήμιση

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Αυτός ο απλός κανόνας ισχύει για οποιαδήποτε ασθένεια και είναι ιδιαίτερα πολύτιμος όταν τα συμπτώματα δεν αναγνωρίζονται σωστά. Περιγράφουμε τα κρίσιμα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν ένα μήνα (ή ακόμα και νωρίτερα) πριν από καρδιακή προσβολή.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε περίπτωση που εμφανίζεται κάποια από τα συμπτώματα.

1. Κόπωση

Η ασυνήθιστη κόπωση είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα που υποδηλώνει επικείμενη καρδιακή προσβολή. Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν αυτό το είδος συμπτωμάτων από τους άνδρες.

Περιγραφή: Η σωματική ή διανοητική δραστηριότητα δεν είναι ο λόγος της κόπωσης και αυξάνεται μέχρι το τέλος της ημέρας. Αυτό το σύμπτωμα είναι αρκετά προφανές και δεν θα περάσει απαρατήρητο: μερικές φορές είναι εξαντλητικό να εκτελείτε απλές εργασίες, όπως να στρώσετε ένα κρεβάτι ή να κάνετε ντους.

2. Κοιλιακό άλγος

Οι κοιλιακοί πόνοι, η ναυτία με άδειο είτε πλήρες στομάχι, το αίσθημα φουσκώματος στο στομάχι είναι μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα. Είναι εξίσου πιθανό να εμφανιστούν σε γυναίκες και άνδρες.

Περιγραφή: Οι κοιλιακοί πόνοι πριν από μια καρδιακή προσβολή έχουν επεισοδιακό χαρακτήρα, χαλαρώνουν και στη συνέχεια επιστρέφουν για σύντομες χρονικές περιόδους. Η σωματική ένταση μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο στο στομάχι.

3. Αϋπνία

Η αϋπνία σχετίζεται επίσης με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, το οποίο είναι συχνότερο στις γυναίκες. Τα χαρακτηριστικά αϋπνίας συχνά περιλαμβάνουν υψηλό επίπεδο ανησυχίας και απουσίας.

Περιγραφή: Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δυσκολία στην έναρξη του ύπνου, δυσκολία διατήρησης του ύπνου και αφυπνίσεις νωρίς το πρωί.

4. Δύσπνοια

Η δύσπνοια, είναι μια έντονη αίσθηση που ο παθών δεν μπορεί να τραβήξει μια βαθιά ανάσα. Συχνά εμφανίζεται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες για διάστημα έως και 6 μηνών πριν από την εμφάνιση καρδιακής προσβολής. Είναι συνήθως ένα προειδοποιητικό σημάδι μιας ιατρικής πάθησης.

Περιγραφή: Αισθάνεστε σαν να μην μπορείτε να πάρετε αρκετό αέρα, ζάλη και δύσπνοια.

5. Τριχόπτωση

Η απώλεια των μαλλιών σας θεωρείται απλώς μια άλλη ορατή ένδειξη του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Συχνά επηρεάζει τους άνδρες άνω των 50 ετών, αλλά ορισμένες γυναίκες μπορεί επίσης να βρίσκονται στην ομάδα κινδύνου. Η φαλάκρα σχετίζεται επίσης με ένα αυξημένο επίπεδο της ορμόνης κορτιζόλης.

Περιγραφή: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην απώλεια μαλλιών από την κορυφή του κεφαλιού σας.

6. Ακανόνιστος καρδιακός παλμός

Οι αποτυχημένοι κτύποι ή οι αρρυθμίες συχνά συνοδεύονται από επίθεση πανικού και άγχος, ειδικά μεταξύ των γυναικών. Εμφανίζεται απροσδόκητα και αποκαλύπτεται διαφορετικά: αρρυθμία (ακανόνιστος καρδιακός παλμός) ή ταχυκαρδία (αυξημένος καρδιακός ρυθμός). Οι σωματικές ασκήσεις θα μπορούσαν να δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο για την αύξηση του καρδιακού ρυθμού, ειδικά σε περιπτώσεις ασθενειών αθηροσκλήρωσης.

Περιγραφή: Ο ακανόνιστος καρδιακός παλμός διαρκεί 1-2 λεπτά. Εάν δεν περιοριστεί, μπορεί να αισθανθείτε ζάλη και εξαιρετική κόπωση. Καλέστε αμέσως τον γιατρό.

7. Υπερβολική εφίδρωση

Η ασυνήθιστη ή υπερβολική εφίδρωση είναι ένα σημάδι πρώιμης προειδοποίησης για καρδιακή προσβολή. Μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας. Αυτό το σύμπτωμα επηρεάζει τις γυναίκες πιο συχνά και συνήθως συγχέεται με τους νυχτερινούς ιδρώτες που είναι χαρακτηριστικοί της εμμηνόπαυσης.

Περιγραφή: Τα συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, το σγουρό δέρμα ή η εφίδρωση που συμβαίνουν ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του αέρα ή τη σωματική άσκηση. Ο εφίδρωση φαίνεται να είναι πιο υπερβολικός τη νύχτα και τα κλινοσκεπάσματα μπορεί να είναι βρεγμένα μέχρι το πρωί.

8. Πόνος στο στήθος 

Οι άντρες και οι γυναίκες εμφανίζουν πόνο στο στήθος σε διαφορετικές εντάσεις και μορφές. Στους άνδρες, αυτό το σύμπτωμα αναφέρεται στα πιο σημαντικά πρώτα σημεία μιας επικείμενης καρδιακής προσβολής που δεν πρέπει να αγνοηθεί. Από την άλλη πλευρά, επηρεάζει μόνο το 30% των γυναικών.

Περιγραφή: Ο πόνος στο στήθος μπορεί να επεκταθεί σε δυσάρεστες αισθήσεις σε έναν ή και στους δύο βραχίονες (πιο συχνά το αριστερό), στην κάτω γνάθο, στο λαιμό, στους ώμους ή στο στομάχι. Μπορεί να έχει μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα.

Άλλες ενδείξεις

Τέλος, όλοι γνωρίζουμε τους πιο κοινούς παράγοντες, όπως η παχυσαρκία, η έλλειψη σωματικής άσκησης και το κάπνισμα. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες ενδείξεις που παραβλέπονται και μπορούν να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε μία καρδιακή προσβολή.

Ζάρες στο λοβό του αφτιού (αυλάκωση στο λοβό, που βρίσκεται διαγώνια του καναλιού)

Κίτρινες πανάδες στις εσωτερικές γωνίες των βλεφάρων

Ελαφρύς πόνος στις γάμπες μετά το περπάτημα

Τρίχες στο κανάλι του αφτιού (για τους άντρες)

Πρόωρη εμφάνιση γκρίζων τριχών (για τους άντρες)

Διαφήμιση