Αρχική Περιβάλλον ECOCITY: Κάλεσμα σε μαθητές για συμμετοχή στις εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY

ECOCITY: Κάλεσμα σε μαθητές για συμμετοχή στις εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY

0
Διαφήμιση

Με την ευχή «Καλή Χρονιά» σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, ξεκίνησε  το ECOCITY τη νέα περίοδο των Εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, στέλνοντας παράλληλα την πρόσκληση να δημιουργηθούν ομάδες μαθητών για να ερευνήσουν τα προβλήματα που προκαλούν οι υπάρχουσες συνθήκες καθώς και συμπεριφορές μετακίνησης των συμπολιτών τους στη λειτουργία της πόλης, στο περιβάλλον και στον εμποδισμό των πεζών.

 

Οι ομάδες των μαθητών, που θα συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα θα προετοιμάσουν τις προτάσεις τους για να τις καταθέσουν σε μια ανοιχτή εκδήλωση στις Τοπικές Αρχές και στους Φορείς της πόλης τους.  

Με ειδική εγκύκλιο που έχει στείλει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προς τα Γυμνάσια και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, έγινε η πρόσκληση και η ενημέρωση για τη νέα περίοδο, που είναι η δέκατη πέμπτη χρονιά για την εκστρατεία ECOMOBILITY και η τέταρτη χρονιά για την εκστρατεία FREE MOBILITY, όπου μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίων και ομάδες μαθητών από ΕΕΕΕΚ και Σχολεία Ειδικής Αγωγής, από τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου οι Διευθυντές και Καθηγητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχει το Γυμνάσιό τους στην Εκστρατεία, μπορούν να στείλουν την αίτηση συμμετοχής με πολύ απλό τρόπο, είτε ηλεκτρονικά από τον δικτυακό τόπο της εκστρατείας www.ecomobility.gr, είτε με email στη διεύθυνση info@ecocity.gr, είτε με τηλεφωνική επικοινωνία στη Γραμματεία της Εκστρατείας (τηλ. 210 6196757).

Αμέσως μετά την παραλαβή του μηνύματος, ο αρμόδιος Καθηγητής θα λάβει από τη Γραμματεία οδηγίες και στοιχεία για το συντονισμό των ομάδων.

Οι Εκστρατείες της περιόδου 2017-18 είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν περισσότερα στοιχεία για τις εκστρατείες και αναλυτικές πληροφορίες για τις συμμετοχές των μαθητών στον δικτυακό τόπο www.ecomobility.gr

 

Διαφήμιση