Αρχική Ελληνικά Προϊόντα ECOCITY: Η Δημόσια Υγεία στο επίκεντρο ημερίδας για την ελαιοπαραγωγή

ECOCITY: Η Δημόσια Υγεία στο επίκεντρο ημερίδας για την ελαιοπαραγωγή

0
Διαφήμιση

Η Μεσσηνία είναι μια από τις περιοχές της χώρας που βιώνει έντονα το πρόβλημα μιας και η ελαιουργία αποτελεί βασική δραστηριότητα με τους ελαιώνες να καλύπτουν το 71% της αγροτικής γης και τη μέση ετήσια παραγωγή να ανέρχεται σε 80.000 τόνους ελαιολάδου.

Τα περιβαλλοντικά προβλήματα αποτελούν σημαντικό ζήτημα και προκαλούν οχλήσεις στους κατοίκους, ενώ η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής είναι σίγουρα ασύμβατη με τέτοιες καταστάσεις οι οποίες επιζητούν λύσεις κοινωνικά αποδεκτές, περιβαλλοντικά φιλικές και οικονομικά βιώσιμες.

Η ποιότητας της ατμόσφαιρας στην ευρύτερη περιοχή κατά την διάρκεια λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων καθώς και των εκπομπών σωματιδιακής ύλης αλλά και αέριων ρύπων από τις μονάδες έχει καταγραφεί να υπερβαίνουν τα θεσπισμένα όρια, ενώ και οι επιπτώσεις στο έδαφος είναι σοβαρές.

Το ECOCITY ξεκινά έναν σημαντικό διάλογο από την Μεσσηνία, με προσανατολισμό στην αξιολόγηση και εντοπισμό λύσεων στο περιβαλλοντικό πρόβλημα και στις επιπτώσεις της Δημόσιας Υγείας.

Ο κ. Γιάννης Τσιρώνης ενημέρωσε την Επιτροπή Οργάνωσης ότι θα παρευρεθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στην ημερίδα που διοργανώνει το ECOCITY, με θέμα «ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», που θα γίνει στην Καλαμάτα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου REX

Ο Υπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης και θα παρακολουθήσει τις εισηγήσεις και τοποθετήσεις για το πρόβλημα και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here