Αρχική Επιστήμη Απίστευτο! Ανακαλύφθηκαν 381 νέα είδη στο Αμαζόνιο- Δείτε εικόνες

Απίστευτο! Ανακαλύφθηκαν 381 νέα είδη στο Αμαζόνιο- Δείτε εικόνες

0
Διαφήμιση

Απίστευτο και όμως αληθινό. Οι ερευνητές ανακάλυψαν 381 νέα είδη κατά τη διάρκεια μιας διετούς μελέτης στην περιοχή του Αμαζονίου, σύμφωνα με έκθεση του φορέα διατήρησης του WWF και του ινστιτούτου Mamiraua της Βιρμανίας, για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές κάθε δύο ημέρες ανακάλυπταν και ένα νέο είδος κατά μέσο όρο, ωστόσο αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι όλα τα νεοανακαλυφθέντα ζώα και φυτά βρέθηκαν σε περιοχές που κινδυνεύουν από ανθρώπινη δραστηριότητα

 amazonio 2teliko

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε στο Σάο Πάολο την Τετάρτη, είναι η τρίτη σε σειρά και καλύπτει τα έτη 2014 και 2015. Ποια είδη ανακάλυψαν οι ερευνητές;

  • 216 παλαιότερα άγνωστα φυτά
  • 93 ψάρια
  • 32 αμφίβια
  • 20 θηλαστικά
  • 19 ερπετά
  • ένα πουλί

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, το μεγαλύτερο στον κόσμο, είναι γνωστό για την ποικιλία των ειδών και των οικοτόπων του. Ο Ricardo Mello, συντονιστής του προγράμματος Amazon WWF της Βραζιλίας, δήλωσε ότι το γεγονός πως οι ερευνητές βρίσκουν ακόμα εκατοντάδες είδη είναι απόδειξη ότι πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα έργα στην περιοχή.

amazonio 3

Ωστόσο προειδοποίησε ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα όπως η γεωργία και η υλοτομία αποτελούν κίνδυνο για τη χλωρίδα και την πανίδα του Αμαζονίου. “Όλα τα είδη που ανακαλύφθηκαν, και τα 381, βρίσκονται σε περιοχές όπου η ανθρωπότητα καταστρέφει τον Αμαζόνιο”, υπογράμμισε o Mello.

amazonio 44

Η έκθεση έρχεται σε μια εποχή έντονων συζητήσεων στη Βραζιλία σχετικά με τη χρήση φυσικών αποθεμάτων για εξόρυξη. Την περασμένη Τετάρτη, ένα δικαστήριο ανέστειλε ένα κυβερνητικό διάταγμα που θα επέτρεπε την εκμετάλλευση του τεράστιου αποθέματος της Ρέτκα στο ανατολικό Αμαζόνιο.

amazonio 5

 

Διαφήμιση