Αρχική Καταστροφές Αλ. Τσίπρας: Δύσκολη υπόθεση η απορρύπανση

Αλ. Τσίπρας: Δύσκολη υπόθεση η απορρύπανση

0
Διαφήμιση

Εύλογο χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το αίσθημα ανησυχίας στους πολίτες της Αττικής και όχι μόνο, τονίζοντας ότι η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό, υπό συνθήκες που χρήζουν διερεύνησης, δημιούργησε μεγάλη εστία ρύπανσης.

Χαρακτήρισε δύσκολη υπόθεση την προσπάθεια αντιμετώπισης της ρύπανσης στον Σαρωνικό, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι «έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι συναρμόδιοι φορείς και όλα τα διαθέσιμα μέσα».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν θα ενεργήσει με γνώμονα τις πρόσκαιρες εντυπώσεις, αλλά με βάση την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος».

«Πρέπει να μιλήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια και να μην παρασυρόμαστε από τον επικοινωνιακό οίστρο των ΜΜΕ. Πρέπει να μιλήσουμε για την ουσία του προβλήματος και να φροντίσουμε να πάρουμε μέτρα» είπε.

Σημείωσε ωστόσο ότι «η απορρύπανση δεν είναι κάτι που πρέπει να εξαντλείται στις προσπάθειες που γίνονται αυτή την ώρα στις ακτές» καθώς, όπως ανέφερε, «απορρύπανση χρειάζεται και το σύστημα διακίνησης και ελέγχου της μεταφοράς υγρών καυσίμων στη θάλασσα».

«Χρειάζεται να προβληματιστούμε για τις βαθιές τομές που πρέπει να επιχειρήσουμε στο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης ελέγχου και αυστηρής τήρησης των κανόνων αξιοπλοΐας, προκειμένου να είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε αποτελεσματικότερα το μεγάλο πλούτο της πατρίδας μας που είναι το φυσικό και δη το θαλάσσιο περιβάλλον» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή μία δέσμη μέτρων για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών σχετικά με το συμβάν.

Διαβάστε περισσότεραΩς το Λαγονήσι η πετρελαιοκηλίδα

Διαφήμιση