Αρχική Ευζωία Σοκ: Στα 9,8 δισεκατομμύρια ο παγκόσμιος πληθυσμός το 2050

Σοκ: Στα 9,8 δισεκατομμύρια ο παγκόσμιος πληθυσμός το 2050

0
Διαφήμιση

Τα 9,8 δισεκατομμύρια άτομα μέχρι το 2050, θα φτάσει ο παγκόσμιος πληθυσμός σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γραφείου Αναφοράς Πληθυσμού, μιας ΜΚΟ με έδρα την Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για μία αύξηση 31% από τα 7,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σήμερα στη Γη, ενισχυμένη από τη μείωση της βρεφικής θνησιμότητας και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Ο πληθυσμός της Αφρικής αναμένεται να εκτιναχθεί στα 2,6 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, υπερδιπλασιάζοντας τον σημερινό αριθμό και αντιπροσωπεύοντας το 57% της παγκόσμιας αύξησης του πληθυσμού από σήμερα μέχρι τότε.

Ο πληθυσμός της Ασίας θα αυξηθεί κατά 750 εκατομμύρια και θα φτάσει τα 5,2 δισεκατομμύρια, ενώ ο πληθυσμός της Αμερικής θα αυξηθεί από 1 δισεκατομμύριο σε 1,2 δισ.. Αντίθετα, ο πληθυσμός της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της ασιατικής επικράτειας της Ρωσίας, θα παρουσιάσει ελαφρά μείωση, από τα 745 στα 736 εκατομμύρια.

Η Ινδία αναμένεται να ξεπεράσει την Κίνα και να καταστεί η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, με πληθυσμό 1,7 δισ., από περίπου 1,35 δισ. σήμερα. Αυτή η πληθυσμιακή αύξηση θα είναι η μεγαλύτερη για μία συγκεκριμένη χώρα τα επόμενα 33 χρόνια.

Η αύξηση του πληθυσμού θα επιδεινώσει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, όπως την εξάντληση των διαθέσιμων φυσικών πόρων, τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την ανεπαρκή διαχείριση των αποβλήτων.

Υπάρχουσες προσπάθειες όπως η γεωργία σε κατακόρυφα επίπεδα, ο καινοτόμος πολεοδομικός σχεδιασμός, και η μείωση των επιτρεπόμενων ορίων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του υπερπληθυσμού, αλλά η έκθεση υπογραμμίζει ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων φυσικών πόρων.

Διαφήμιση