Αρχική Επιστήμη Πίνετε τακτικά καφέ; Θα ζήσετε περισσότερα χρόνια ακόμα και ως καπνιστές!

Πίνετε τακτικά καφέ; Θα ζήσετε περισσότερα χρόνια ακόμα και ως καπνιστές!

0
Διαφήμιση

Νέες μελέτες έρχονται να αποδείξουν ότι όσοι πίνουν τακτικά καφέ έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για διαβήτη, για εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακά προβλήματα καθώς και χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης ορισμένων καρκίνων, ενώ εξηγούν γιατί οι καπνιστές που πίνουν καφέ τείνουν να ζουν περισσότερα χρόνια από όσους δεν πίνουν καφέ!

Σε δύο νέες μελέτες που δημοσιεύτηκαν στα Annals of Internal Medicine, οι ερευνητές ανέλυσαν τις συνήθειες κατανάλωσης καφέ σε περισσότερους από 700.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και σε 10 ευρωπαϊκές χώρες. Οι επιστήμονες ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα να εξετάσουν τα ποσοστά θνησιμότητας μεταξύ των μη λευκών πληθυσμών. Και στις δύο μελέτες, οι άνθρωποι σε αυτές τις ομάδες που έπιναν περισσότερο καφέ είχαν μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν κατά την περίοδο της μελέτης από εκείνους που έπιναν λιγότερο καφέ.

kafe4

Στην ευρωπαϊκή μελέτη, οι ερευνητές βρήκαν παρόμοια οφέλη. Οι πότες καφέ είχαν 7% – 12% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε σύγκριση με τους μη πότες καφέ. Αυτά τα άτομα σύμφωνα με τους επιστήμονες, είχαν επίσης χαμηλότερα ποσοστά πεπτικών ασθενειών και καρδιακών παθήσεων, καθώς και εγκεφαλικών επεισοδίων.

kafes

Το καλύτερο από όλα είναι ότι η επίδραση του καφέ ήταν παρόμοια για τους ανθρώπους που έπιναν με καφεΐνη ή χωρίς καφεΐνη καφέ. Αυτό υποδηλώνει ότι τα οφέλη στην υγεία δεν αποδίδονται μόνο στην καφεΐνη. Διάφορες μελέτες έχουν επισημάνει ότι και άλλα συστατικά του καφέ μπορούν να καταπολεμήσουν τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο, όπως τα αντιοξειδωτικά που εμπεριέχονται. Άλλες ενώσεις μπορεί επίσης να μειώσουν τη φλεγμονή, η οποία είναι ένοχη για πολλές χρόνιες παθήσεις, ειδικά εκείνες που συνδέονται με τη γήρανση.

kafe 1

Τα ευρήματα δεν υπονοούν σε καμία περίπτωση ότι οι άνθρωποι που δεν πίνουν καφέ θα πεθάνουν απαραίτητα νωρίς ή ότι η κατανάλωση καφέ καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας θα σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο, όπως λένε οι επιστήμονες. Και παρόλο που τα ευρήματα ευνοούσαν τους «δυνατούς πότες» καφέ, οι ειδικοί συμβουλεύουν να πίνετε με μέτρο.

kafe3

 

Οι έρευνες δείχνουν ότι μέχρι και 4 φλιτζάνια την ημέρα είναι ασφαλή, γιατί ο καφές μπορεί να έχει και κάποια μειονεκτήματα, όπως το να προκαλεί  ταχυκαρδίες, προβλήματα πέψης κ.λπ. σε αρκετούς ανθρώπους.

kafe

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here