Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Ο Ολυμπιακός και η UNICEF ανανεώνουν τη συνεργασία τους για να υποστηρίξουν...

Ο Ολυμπιακός και η UNICEF ανανεώνουν τη συνεργασία τους για να υποστηρίξουν την υγεία των παιδιών

0
Διαφήμιση

Ο Ολυμπιακός, υποστηρικτής των προγραμμάτων της UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών, και η UNICEF, ανακοίνωσαν την συνέχιση της συνεργασίας τους για ένα ακόμα έτος, για να βοηθήσουν στην πρόληψη της παιδικής θνησιμότητας από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν.

Σε αυτή τη νέα φάση της συνεργασίας, ο Ολυμπιακός θα στηρίξει μια νέα πολυετή εκστρατεία της UNICEF για τον τερματισμό των θανάτων νεογέννητων που μπορούν να προληφθούν, και την εξασφάλιση πως κάθε παιδί θα έχει την απαραίτητη διατροφή και υγειονομική περίθαλψη ώστε να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί.

Σήμερα, πάνω από 2 εκατομμύρια παιδιά δεν επιβιώνουν τον πρώτο μήνα της ζωής τους και πολλά από αυτά που επιβιώνουν δεν είναι σε θέση να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν λόγω έλλειψης διατροφής και υγειονομικής περίθαλψης. Ενώ έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στη μείωση της θνησιμότητας κάτω των πέντε ετών κατά 49% σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλά από τα παιδιά που βρίσκονται στην πλέον μειονεκτική θέση μένουν στο περιθώριο.

Χάρη στη σημαντική συμβολή του Ολυμπιακού κατά την περίοδο 2013-2017, μαζί και με άλλους υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο, στην εκστρατεία εμβολιασμού της UNICEF “100% Campaign”, έχουν σωθεί με τους εμβολιασμούς εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και εκπαιδεύτηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

«Πριν από 4 χρόνια, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τη UNICEF για να βοηθήσει να σωθούν οι ζωές των παιδιών από ασθένειες όπως ιλαρά, κοκίτης, τέτανος, φυματίωση, πολιομυελίτιδα», δήλωσε η Verity Nicholas, Επικεφαλής της Εταιρικής Συλλογής Πόρων της UNICEF. «Μαζί, καταφέραμε πολλά και συνεχίζουμε την προσπάθεια παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Ευχαριστούμε θερμά τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους του για την συνεχή τους στήριξη».

«Μαζί, από τότε που πρωτοξεκίνησε η συνεργασία μας το 2013, ο Ολυμπιακός και η UNICEF, έχουμε πετύχει τόσα πολλά προς όφελος των παιδιών που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο. Ανανεώνοντας σήμερα, για δεύτερη φορά, αυτή την τόσο αποτελεσματική συνεργασία, δηλώνουμε και πάλι τη δέσμευσή μας να πετύχουμε ακόμα περισσότερα για την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

“Ο Ολυμπιακός ανέκαθεν εκπροσωπούσε μια δέσμη ιδεών και αξιών που όχι μόνο προωθούν την ευγενή άμιλλα και τις αθλητικές επιτυχίες, αλλά δίνουν επίσης κορυφαία σημασία στις έννοιες της αλληλεγγύης και της ομαδικής εργασίας. Για το λόγο αυτό, όλοι εμείς στην οικογένεια του Ολυμπιακού συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη και στηρίζουμε τη UNICEF στην αποστολή της ώστε περισσότερα παιδιά να έχουν ένα λαμπερό μέλλον”.

Η Πρόεδρος της UNICEF Ελλάδος, Σοφία Τζιτζίκου, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανανεώνουμε την τόσο σημαντική συνεργασία μας με τον Ολυμπιακό. Μαζί θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Ο Ολυμπιακός, με τη στήριξή του, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ενισχύει τα προγράμματά μας για την επιβίωση και την υγεία των παιδιών, τόσο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Διαφήμιση