Αρχική Ενέργεια Γαλλία: Ενισχύεται το φυσικό αέριο οχημάτων

Γαλλία: Ενισχύεται το φυσικό αέριο οχημάτων

0
Διαφήμιση

«Η Total ενισχύει τη θέση της στο φυσικό αέριο οχημάτων» τιτλοφορείται το σχετικό χωρίο στο Δελτίο Οικονομικών και Εμπορικών Εξελίξεων στη Γαλλία, για το β’ τρίμηνο φέτος, που απέστειλε στα κεντρικά στην Αθήνα, η πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι.

Παρακάτω αναφέρει: «Η Total ανακοίνωσε στις αρχές Μαίου τ.ε. την εξαγορά του ολλανδικού Pit Point για την γρηγορότερη εξάπλωση της διανομής του φυσικού αερίου για τα οχήματα (GNV). Η νεοαποκτηθείσα εταιρεία έχει ήδη περίπου εκατό σταθμούς GNV και είναι παρούσα σε σταθμούς βιοαερίου, υδρογόνου και ηλεκτρικής φόρτισης που προορίζονται για τις αγορές οδικών και θαλάσσιων μεταφορών.

Οπως και πέρυσι με την εξαγορά του προμηθευτή φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού Lampiris, η Total επιταχύνει τα αναπτυξιακά της σχέδια σε καθαρότερες ενέργειες με “χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα” από το πετρέλαιο, πραγματοποιώντας εξωτερική ανάπτυξη». Στο Δελτίο αναφέρεται, επίσης, ότι: «Τον Μάρτιο, η πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την δραστηριότητα στην αγορά GNV στη Γαλλία – έχει ήδη 450 σταθμούς σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων εκατό βρίσκονται στην Ευρώπη.

Αλλά ενώ σχεδιάζει να ανοίξει 200 σταθμούς στην Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένων 110 στη Γαλλία) μέχρι το 2026, έχει ακόμη τη φιλοδοξία να αναπτύξει δίκτυο 350 σταθμών GNV στην Ευρώπη ήδη μέχρι το 2022, γεγονός που αναμένεται να την καταστήσει ηγέτη του συγκεκριμένου κλάδου στην Ευρώπη». Και καταλήγει: «Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η Pit Point είναι τώρα ο τρίτος φορέας εκμετάλλευσης του GNV στην Ευρώπη, πίσω από τη γαλλική Engie (μέσω της μάρκας GNVert) και τη γερμανική εταιρεία E.ON
(Gas Mobil).

Το διαδημοτικό σωματείο για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια στο Ile-de-France (Sigeif) έχει επίσης ανοίξει σταθμούς GNV. Ενώ από την πλευρά της, και η βιομηχανία Air Liquide λειτουργεί περίπου εξήντα σταθμούς βιο- GNV (μέσω βιομεθανίου) στην Ευρώπη».

Με αντανάκλαση στην κυπριακή ΑΟΖ 

Η υπόθεση έχει και …ελλαδικό ενδιαφέρον εφόσον στις 12 Ιουλίου ξεκίνησε, με το πλωτό γεωτρύπανο «West Capella», η διαδικασία της διερευνητικής γεώτρησης στο
τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, στο κοίτασμα «Ονησίφορος» για λογαριασμό της κοινοπραξίας Total – ENI.  Ο γενικός διευθυντής τηςTOTAL Κύπρου, Ιβ Γκροζιάν, δήλωνε τότε ότι το γεωτρύπανο θα προχωρήσει αρχικά  σε ορισμένες δοκιμές και ελέγχους, που θα διαρκέσουν λιγότερο από μία εβδομάδα και στη συνέχεια θα αρχίσει κανονικά η γεώτρηση.

Το βάθος της γεώτρησης, περιλαμβανομένου του βάθους των νερών, που είναι γύρω στα 1.700 μέτρα, θα φθάσει μέχρι και τις 4.0000 μέτρα. Η γεώτρηση αναμένεται να διαρκέσει δύο με τρεις μήνες και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Διαφήμιση