Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Βρετανία: Στοπ στα οχήματα βενζίνης και πετρελαίου ντίζελ έως το 2040

Βρετανία: Στοπ στα οχήματα βενζίνης και πετρελαίου ντίζελ έως το 2040

0
Διαφήμιση

Στην απαγόρευση όλων των οχημάτων βενζίνης και πετρελαίου ντίζελ μέχρι το 2040 στοχεύει η Βρετανία στο πλαίσιο του σχεδίου κυκλοφορίας μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2050.

Το μέτρο αυτό ακολουθεί ανάλογη ανακοίνωση νωρίτερα μέσα στον μήνα από την γαλλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι τοπικές αρχές θα μπορούν να επιβάλλουν πρόστιμο στους οδηγούς τους ντιζελοκίνητων εκείνων οχημάτων στους δρόμους με την μεγαλύτερη μόλυνση από το 2020, αν η ποιότητα του αέρα δεν βελτιώνεται.

Η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να λάβει μέτρα για την μείωση της μόλυνσης του αέρα έχοντας χάσει δικαστικές μάχες που ξεκίνησαν εναντίον της ακτιβιστικές οργανώσεις.

Η κυβέρνηση θα διαθέσει στις τοπικές αρχές σύντομα 200 εκατομμύρια στερλίνες για ένα σχέδιο περιορισμού της πρόσβασης ντιζελοκίνητων οχημάτων στους δρόμους.

Σύμφωνα με το BBC, οι υπουργοί ανησυχούν ότι μπορεί να κατηγορηθούν πως «τιμωρούν» τους οδηγούς των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων, οι οποίοι, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, αγόρασαν τα οχήματά τους έπειτα από την ενθάρρυνση που είχαν από την τελευταία κυβέρνηση των Εργατικών επειδή είναι λιγότερο ρυπογόνα.

Η μόλυνση του αέρα θεωρείται ότι συνδέεται με περίπου 40.000 πρόωρους θανάτους ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, επισημαίνει το BBC, και τα μεταφορικά μέσα συμβάλλουν στις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, η κακή ποιότητα του αέρα είναι «ο μεγαλύτερος περιβαλλοντικός κίνδυνος» για την δημόσια υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαφήμιση