Αρχική Επιστήμη Νέα ανακάλυψη θα μπορούσε να αντιστρέψει την ιστική βλάβη που προκαλείται από...

Νέα ανακάλυψη θα μπορούσε να αντιστρέψει την ιστική βλάβη που προκαλείται από καρδιακές προσβολές

0
Διαφήμιση

Μια νέα ανακάλυψη από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ βοηθά να εξηγηθεί πώς τα κύτταρα που περιβάλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, που ονομάζονται Πεπτίδια , διεγείρουν τα νέα αιμοφόρα αγγεία να μεγαλώνουν, με την ορμόνη «λεπτίνη» να διαδραματίζει βασικό ρόλο.

Η λεπτίνη παράγεται από τα λιπώδη κύτταρα τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση της ενεργειακής ισορροπίας στο σώμα.

Αυτή η μελέτη, που περιγράφεται σε επιστημονικές εκθέσεις, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη θεραπεία καρδιακών προσβολών και επίσης για τον καρκίνο, τους δύο κύριους δολοφόνους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων, που ονομάζεται «αγγειογένεση», είναι μια σημαντική διαδικασία που συμβαίνει τόσο στην υγεία όσο και στην ασθένεια. Συμμετέχει στην αποκατάσταση ιστών μετά από τραυματισμό, αλλά έχει επίσης ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξάπλωση του καρκίνου.

kardianeo 1

Το χρηματοδοτούμενο από την Heart Research UK πρόγραμμα μελέτησε το πώς τα περιτρίχια ενθαρρύνουν την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων και τον ρόλο της λεπτίνης και παρέχει σημαντικές νέες πληροφορίες σχετικά με τους σχετικούς μηχανισμούς.

Μία από τις τρέχουσες θεραπείες για καρδιακή προσβολή είναι η χειρουργική επέμβαση παράκαμψης στεφανιαίας αρτηρίας. Αυτό χρησιμοποιεί αιμοφόρα αγγεία από το πόδι ή αλλού στο σώμα, για να παρακάμψει την αποκλεισμένη αρτηρία και να βελτιώσει τη ροή του αίματος στον καρδιακό μυ.

Πρόκειται για επεμβατική και μεγάλη χειρουργική επέμβαση, με μεγάλο χρόνο αποκατάστασης. Μακροπρόθεσμα, αυτά τα ευρήματα μπορεί να βοηθήσουν στην ανάπτυξη εναλλακτικής θεραπείας σε μείζονα χειρουργική επέμβαση για ασθενείς με καρδιακή προσβολή.

kardianeo 2

Η ομάδα διαπίστωσε ότι τα περικτύλια παρήγαγαν 40 φορές περισσότερο λεπτίνη όταν εκτέθηκαν σε χαμηλά επίπεδα οξυγόνου και ότι αυτό συνέχισε μέχρι να επανέλθουν τα επίπεδα οξυγόνου στο φυσιολογικό.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους ιστούς να κατασκευάσουν περισσότερα αιμοφόρα αγγεία για να αυξήσουν τη ροή του αίματος και την παροχή οξυγόνου. Μαζί με άλλα ευρήματα, η έρευνα δείχνει ότι η λεπτίνη έχει αρκετές σημαντικές δράσεις που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων σε περιοχές όπου οι ιστοί στερούνται οξυγόνου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια καρδιακή προσβολή είναι όταν μια στεφανιαία αρτηρία αποκλείεται και η προκύπτουσα έλλειψη εφοδιασμού αίματος στον καρδιακό μυ μπορεί να οδηγήσει σε καρδιά που έχει υποστεί βλάβη.

kardianeo 4

Η ομάδα του καθηγητή Madeddu έδειξε ότι, με την τόνωση της ανάπτυξης νέων αιμοφόρων αγγείων, τα περικύτταρα έχουν τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν την παροχή αίματος στους καρδιακούς μυς μετά από καρδιακή προσβολή.

Ο Paolo Madeddu, Καθηγητής Πειραματικής Καρδιοαγγειακής Ιατρικής της Σχολής Κλινικών Επιστημών, ο οποίος ηγείται του έργου στο Ινστιτούτο Καρδιάς στο Μπρίστολ, δήλωσε: “Αυτή η νέα ανακάλυψη θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για τη θεραπεία καρδιακών προσβολών, όταν μια κύρια στεφανιαία αρτηρία εκδηλώνεται”

Αλλά και για τον καρκίνο. Αυτά τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν έναν νέο μηχανισμό σηματοδότησης ο οποίος μπορεί να έχει σημαντικές και σημαντικές επιπτώσεις στην καρδιαγγειακή αναγεννητική ιατρική.

kardianeo 1

“Η αύξηση της λεπτίνης στα περικύτταρα, σε μια κατεστραμμένη καρδιά, μπορεί να την βοηθήσει να θεραπευτεί γρηγορότερα, ενώ η παρεμπόδιση της παραγωγής λεπτίνης σε καρκινικά περικύτταρα μπορεί να λιμοκτονούν τον όγκο των θρεπτικών συστατικών και να αναγκάζουν τον καρκίνο να συρρικνωθεί”.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here