Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Καναδάς: Προωθεί την κατάργηση των συσκευασιών μιας χρήσεως

Καναδάς: Προωθεί την κατάργηση των συσκευασιών μιας χρήσεως

0
Διαφήμιση

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια πλαστικές σακούλες, 2.6 εκατομμύρια ποτήρια καφέ χαρτιού και αμέτρητα δοχεία από αφαιρούμενα απορρίμματα απορρίπτονται (πλαστικά κουτάκια) κάθε εβδομάδα στο Βανκούβερ.

Ο Andrea Reimer ανέφερε τα στοιχεία, τα οποία εμφανίζονται σε μια διοικητική έκθεση που το συμβούλιο θα εξετάσει σε συνεδρίαση την Τρίτη. Στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να γίνει η πιο πράσινη πόλη στον κόσμο, το Βανκούβερ εξετάζει τρόπους μείωσης του αριθμού των ειδών μίας χρήσης που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Το 2011, η πόλη έθεσε ως στόχο τη μείωση της ποσότητας στερεών αποβλήτων κατά 50% από τα επίπεδα του 2008 έως το 2020. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το 2015 δείχνουν ότι τα απόβλητα έχουν μειωθεί κατά 27% ή 129.000 τόνους, από το 2008. Η πόλη σχεδιάζει επίσης να γίνει η πρώτη κοινότητα μηδενικών αποβλήτων έως το 2040.

Τον Φεβρουάριο του 2016, το συμβούλιο κατόρθωσε το προσωπικό της πόλης να ξεκινήσει την αναθεώρηση των κανονιστικών επιλογών για την αντιμετώπιση της διανομής, της χρήσης και της ανακύκλωσης ειδών μίας χρήσης για την επίτευξη των στόχων του.

3000

Η πόλη εξετάζει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών, των καταθέσεων, των απαγορεύσεων διανομής και χρήσης, των απαγορεύσεων διάθεσης, της υποχρεωτικής ανακύκλωσης στο κατάστημα, των προγραμμάτων επαναχρησιμοποίησης και της εκπαίδευσης. Reimer είπε ότι οι απαγορεύσεις δεν θα λειτουργήσουν για κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα, πολλά μέρη που απαγόρευσαν τις πλαστικές σακούλες δεν είδαν μείωση του αριθμού των σακούλων στους χώρους υγειονομικής ταφής.

“Πολύ λίγοι άνθρωποι τις χρησιμοποιούν μια φορά”, είπε, σημειώνοντας ότι το 63% των πλαστικών σακούλων που απορρίπτονται στο Βανκούβερ έχουν επαναχρησιμοποιηθεί ως σάκοι απορριμμάτων. Τα φλιτζάνια, τα καπάκια και τα μανίκια αποτελούν το 22% των μεγάλων αντικειμένων απορριμμάτων και είναι ένα από τα πιο κοινά αντικείμενα που βρέθηκαν στους δρόμους του Βανκούβερ.

happyjoyjoy 1498231923

Τα φλιτζάνια και τα δοχεία μιας χρήσης αποτελούν σχεδόν το 50% του όγκου του υλικού που συλλέγεται σε δοχεία απορριμμάτων δρόμου, κοστίζοντας στους φορολογούμενους περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για τη συλλογή. Η απαγόρευση των κυπέλλων καφέ από χαρτί θα μπορούσε να είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είναι εφικτό για όλους να φέρουν μια επαναχρησιμοποιημένη κούπα.

Ο Chris Hannah, διευθυντής επιχειρήσεων για το Organic Coffee & Roasting House, δήλωσε ότι περίπου το 50% των καφέδων εξάγονται από το κατάστημα. Εκείνοι που πίνουν στο σπίτι δίνουν κεραμικές κούπες, αν δεν ζητήσουν ένα φλιτζάνι μιας χρήσης. Οι πελάτες με τις δικές τους κούπες λαμβάνουν έκπτωση 10 λεπτών.

Η Hannah πρότεινε ότι εάν η πόλη σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό των διαθέσιμων ποτηριών που βρίσκονται στα σκουπίδια, θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερες επιλογές διάθεσης. Η πόλη διενεργεί πιλοτικές εφαρμογές ανακύκλωσης για φλιτζάνια μιας χρήσης, δοχεία και χάρτινες σακούλες σε επιλεγμένες τοποθεσίες στο Βανκούβερ από πέρυσι.

Vancouver Canada 1020x610

Ο Reimer δήλωσε ότι τα πλαστικά δοχεία τροφίμων από αφρώδες πολυστυρένιο είναι ένας προφανής στόχος για απαγόρευση. Περισσότεροι από 100 πόλεις των ΗΠΑ, όπως το Πόρτλαντ, το Σιάτλ και το Σαν Φρανσίσκο, έχουν απαγορεύσει τη χρήση τους από εστιατόρια, προμηθευτές τροφίμων, παντοπωλεία και άλλους λιανοπωλητές.

Άλλες πόλεις απαιτούν υποχρεωτική ανακύκλωση στο κατάστημα για ορισμένα δοχεία τροφίμων (Σιάτλ, Σαν Φρανσίσκο και Μινεάπολη), να έχουν προγράμματα σε κοντέινερ (Portland και San Francisco) ή να επιτρέπουν στους ανθρώπους να φέρνουν τα δικά τους δοχεία σε κάποια εστιατόρια (Νέα Υόρκη).

Ορισμένες πρωτοβουλίες έχουν ήδη εφαρμοστεί στο Βανκούβερ.

Η πόλη επιτρέπει την ανακύκλωση των κυπέλλων καφέ και των καπακιών σε μπλε κουτιά και καρότσια κιβωτίων στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης της πόλης. Οι κάτοικοι μπορούν επίσης να ανακυκλώσουν τα δοχεία τροφίμων και ποτών από αφρώδες πολυστυρένιο, αλλά πρέπει να καθαριστούν καλά και να μεταφερθούν σε αποθήκη. Ορισμένοι λιανοπωλητές δέχονται επίσης δοχεία αφρού και πλαστικές σακούλες.

DDCkTvZVYAA77Pi

Ορισμένες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν λιπασματοποιημένα δοχεία, σκεύη και κύπελλα ή χρεώνουν ένα τέλος, ενώ άλλα δεν παρέχουν είδη μιας χρήσης. Ο Andrew Marr, διευθυντής σχεδιασμού στερεών αποβλήτων για το μετρό Βανκούβερ, δήλωσε ότι η περιφερειακή περιοχή έχει στόχο να εκτρέψει το 80% των αποβλήτων μακριά από τη διάθεση μέχρι το 2020.

 

 

Πηγές: http://inhabitat.com/ , http://www.ottawacitizen.com/ , http://www.canada.com/

Διαφήμιση