Αρχική Επιχειρείν Η Interamerican μεταξύ των διεθνών επενδυτών που παίρνουν θέση για το κλίμα

Η Interamerican μεταξύ των διεθνών επενδυτών που παίρνουν θέση για το κλίμα

0
Διαφήμιση

Το ζήτημα της ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής, προκειμένου να περιοριστούν οι κίνδυνοι για τον πλανήτη και να εξασφαλιστούν οι επενδύσεις θέτουν με επιστολή προς τις κυβερνήσεις των κρατών της G20 απέστειλαν, στις 3 Ιουλίου, 389 μακροπρόθεσμοι θεσμικοί επενδυτές, που εκπροσωπούν κεφάλαια ύψους άνω των 22 τρισ. δολ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Intermerican, ως επενδυτής με υπό διαχείριση κεφάλαια 952 εκατ. δολ. (31.12.2016) -η μοναδική εταιρεία από την ελληνική ασφαλιστική αγορά και ανεξάρτητα από τη μητρική της ACHMEA, που επίσης συμμετείχε- συνυπέγραψε την επιστολή, ακολουθώντας τις επιταγές των Αρχών για την Αειφόρο Ασφάλιση (PSI) του United Nations Environment Program Finance Initiative, των οποίων αποτελεί ιδρυτικό μέλος (2012).

Στην επιστολή των 389 διεθνών επενδυτών, με βάση την ένθερμη υποστήριξή τους στο περιεχόμενο της Συμφωνίας του Παρισιού (Δεκέμβριος 2015), επαναλαμβάνεται η έκκληση προς τις κυβερνήσεις να επιμείνουν στην υποστήριξη της πλήρους εφαρμογής της Συμφωνίας.

Οι επενδυτές δηλώνουν διατεθειμένοι και έτοιμοι να συνεργαστούν με κυβερνήσεις προκειμένου να διευκολύνουν τις αλλαγές, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της τιμολόγησης των χρηματοοικονομικών επιπτώσεων που σχετίζονται με το κλίμα, καθώς και για την κινητοποίηση των κεφαλαιακών ροών που απαιτούνται για την ενίσχυση ενός ισχυρού και ανθεκτικού χρηματοοικονομικού συστήματος.

Καταληκτικά, με την επιστολή τους, οι 389 θεσμικοί επενδυτές καλούν τους διεθνείς ηγέτες:

Να συνεχίσουν τη στήριξη και την υλοποίηση της Συμφωνίας του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης των σχεδίων για το κλίμα 2050 και των εθνικά καθορισμένων συνεισφορών (NDC), προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της εν λόγω συμφωνίας.

Να κατευθύνουν τις επενδύσεις στη μετάβαση σε χαμηλά επίπεδα εκπομπών άνθρακα μέσω της ευθυγράμμισης πολιτικών που σχετίζονται με το κλίμα, να καταργήσουν σταδιακά την επιδότηση γα τα ορυκτά καύσιμα και να εισαγάγουν την τιμολόγηση στον άνθρακα, κατά περίπτωση.

Να εφαρμόσουν πλαίσια υποβολής οικονομικών εκθέσεων για το κλίμα, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης της Ομάδας Δράσης του Συμβουλίου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (FSB), όσον αφορά στις συστάσεις για τις Γνωστοποιήσεις των Χρηματοοικονομικών Μέσων σχετικά με το Κλίμα.

Σημειώνεται, ότι η Interamerican, αναγνωρίζοντας έγκαιρα τις προκλήσεις στον τομέα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και τις ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης που συνδέονται με την πράσινη επιχειρηματικότητα, έχει δημιουργήσει τις καινοτόμες προϊοντικές γραμμές «Green Line» για την ασφάλιση περιβαλλοντικής ευθύνης και «Energy Line» για την ασφάλιση επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Μάλιστα, μέσω της επιχειρηματικής δραστηριότητας των ασφαλισμένων ΑΠΕ, κατά την τριετία 2014-2016 η εταιρεία έχει συμπράξει ασφαλιστικά στην αποτροπή έκλυσης 855,82 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Διαφήμιση