Αρχική Ενέργεια Για πρώτη φορά οι ΑΠΕ στις ΗΠΑ ξεπέρασαν την πυρηνική ενέργεια!

Για πρώτη φορά οι ΑΠΕ στις ΗΠΑ ξεπέρασαν την πυρηνική ενέργεια!

0
Διαφήμιση

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η παραγωγή σε ρεύμα από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στις ΗΠΑ ξεπέρασε την παραγωγή ενέργειας από πυρηνικούς αντιδραστήρες για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 1984, σύμφωνα με μια έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας. (EIA)

Η παραγωγή ηλεκτρικής ισχύος από τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά αυξήθηκε σε ρεκόρ επίπεδα, ενώ οι ισχυρές βροχοπτώσεις ενίσχυσαν την υδροηλεκτρική ενέργεια και η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας μειώθηκε στο χαμηλότερο μηνιαίο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2014.

Σύμφωνα με την ΕΙΑ, ένας λόγος για αυτό είναι ότι οι σταθμοί πυρηνικής ενέργειας συχνά υποβάλλονται σε συντήρηση όταν η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας είναι χαμηλότερη, όπως την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Ωστόσο είναι γεγονός ότι οι ανανεώσιμες πηγές παράγουν όλο και περισσότερη ενέργεια στη χώρα.

piriniki 2

Τον Μάρτιο, η υδροηλεκτρική ενέργεια παρήγαγε 30 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες, σημειώνοντας ρεκόρ εξαετίας.

Παράλληλα οι όλο και περισσότερες αιολικές και ηλιακές εγκαταστάσεις οδήγησαν στην παραγωγή ποσότητας-ρεκόρ καθαρής ενέργειας. Η μελέτη της υπηρεσίας αναφέρει ότι από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017, η αιολική παραγωγή αυξήθηκε κατά 16%, ενώ η ηλιακή παραγωγή κατά 65%.

Αν και Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα σχέδια για να αναθεωρήσει την αμερικανική πολιτική στην πυρηνική ενέργεια, η έκρηξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η συνεισφορά τους στη βιομηχανία καταδεικνύει ότι θα είναι μια πολύπλοκη και δαπανηρή προσπάθεια η ενίσχυση της πυρηνικής ενέργειας.

piriniki 1

Μέσα από τον ανταγωνισμό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του άφθονου φυσικού αερίου από τις σχιστολιθικές λεκάνες, περισσότεροι από τους μισούς αντιδραστήρες της Αμερικής χάνουν χρήματα, σύμφωνα με την Bloomberg New Energy Finance. Αυτό ώθησε Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και του Ιλλινόις, να εγκρίνουν νομοθεσία για το σταμάτημα των πυρηνικών επιδοτήσεων.

“Καθώς η γενιά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχει αυξηθεί, η καθαρή παραγωγή από την πυρηνική ενέργεια παρέμεινε σε σχετικά σταθερά επίπεδα από τα τέλη της δεκαετίας του 1990”, ανέφερε η έκθεση τουMickey Francis, αναλυτής της EIA.

piriniki 1

Η Entergy Corp σχεδιάζει να να κλείσει τους αντιδραστήρες της Indian Point στη Νέα Υόρκη έως το 2021 σε συμφωνία με το κράτος, ενώ τα σχέδια της Southern Co. και της Scana Corp. για την κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών στη Γεωργία και τη Νότια Καρολίνα έχουν πληγεί .

Ωστόσο, η πυρηνική ενέργεια δεν πρόκειται να εξαφανιστεί από το μείγμα ηλεκτρικής ενεργειακής παραγωγής των ΗΠΑ. Η παραγωγή από τους αντιδραστήρες θα ξεπεράσει την παραγωγή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και σε ετήσια βάση για το 2017, σύμφωνα με την έκθεση.

piriniki 4

Πηγές: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-07-06/renewables-top-nukes-in-u-s-power-mix-for-first-time-since-1984 http://inhabitat.com/renewable-energy-generated-more-power-than-nuclear-for-first-time-since-1984/ https://www.eia.gov/todayinenergy/detail.php?id=31932

Διαφήμιση