Αρχική Υγεία - Διατροφή 8 Καταπληκτικοί τρόποι για να… λατρέψουμε το καρπούζι!!!

8 Καταπληκτικοί τρόποι για να… λατρέψουμε το καρπούζι!!!

0
Διαφήμιση

Το καρπούζι είναι κατά πολύ, ένα από τα πιο ισχυρά, φρούτα που κάνουν πολύ καλό στο σώμα μας. Τα καταπληκτικά οφέλη για την υγεία του καρπουζιού μας καλύπτουν ξεκινώντας από το μυαλό και για όλη τη διαδρομή που κάνουν τα κύτταρα μας ως στα πόδια μας!

 

marina serafeimidou

Γράφει η φυσιοπαθητικός -αισθ. φυτοκοσμετολόγος Μαρία Μαρίνα Σεραφειμίδου

Η καλύτερη στιγμή για να φάμε το καρπούζι στην φρέσκια, ζουμερή, χυμώδη εκδοχή του, είναι καλοκαίρι, όταν είναι στην εποχή τους και για να μας δώσει μια σειρά από θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα.

Το καρπούζι είναι απίστευτα ενυδατικό (έως και 92% νερό!) Και φυσικά είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Φάτε μια μερίδα καρπούζι καθημερινά και θα πάρετε εκπληκτικά οφέλη που κυμαίνονται από τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας , τρέφει τα μάτια , και να φουλάρει το ανοσοποιητικό σας σύστημα!

Καρδιαγγειακή και Σκελετική λειτουργεία με υγεία

Το λυκοπένιο που υπάρχει στο καρπούζι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την καρδιαγγειακή υγεία μας και αναγνωρίζεται πλέον ως ένας σημαντικός παράγοντας στην προώθηση της υγείας των οστών. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων του καρπουζιού έχει επίσης συσχετιστεί με βελτιωμένη καρδιαγγειακή λειτουργία, διότι βελτιώνει τη ροή του αίματος μέσω αγγειοδιαστολή (χαλάρωση της πίεσης του αίματος).

Διαιτητικά τώρα το λυκοπένιο (από τρόφιμα όπως το καρπούζι ή τις ντομάτες) μειώνει το οξειδωτικό στρες το οποίο μειώνει τη δραστηριότητα των οστεοβλαστών και οστεοκλαστών (τα δύο μεγάλα οστικά κύτταρα που εμπλέκονται στην παθογένεια της οστεοπόρωσης) – αυτό σημαίνει ανθεκτικότερα οστά για εκείνους που καταναλώνουν λυκοπένιο από τα τρόφιμα. Το καρπούζι είναι πλούσιο σε κάλιο που βοηθά στη διατήρηση του ασβεστίου στο σώμα , με αποτέλεσμα ισχυρότερα οστά και τις αρθρώσεις.

Μειώνει το σωματικό λίπος

Η κιτρουλίνη στο καρπούζι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη συσσώρευση λίπους στα λιποκύτταρα μας. Κιτρουλίνη είναι ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε αργινίνη με τη βοήθεια από τα νεφρά. Η Κιτρουλίνη, όταν καταναλώνεται, έχει τη δυνατότητα να (μέσω μιας σειράς βημάτων) βοηθά στην πρόληψη της υπερ-συσσώρευση λίπους στο σώμα

Αντι-φλεγμονώδες & Αντιοξειδωτικό

Το καρπούζι είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, καροτενοειδή.Το λυκοπένιο καροτενοειδές στο καρπούζι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό στη μείωση της φλεγμονής εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

Για τους μύες και τα νεύρα

Πλούσιο σε κάλιο και υλεκτρολύτες, το καρπούζι βοηθά στη ρύθμιση της δράσης των νεύρων και των μυών στο σώμα μας.

Είναι διουρητικό και καλο για τα νεφρά

Το καρπούζι είναι ένα φυσικό διουρητικό που βοηθά να αυξηθεί η ροή των ούρων, αλλά δεν θα επηρέαζε αρνητικά τα νεφρά (σε αντίθεση με το αλκοόλ και η καφεΐνη).

Βελτιώνει την υγεία των ματιών

Το καρπούζι είναι μια θαυμάσια πηγή βήτα-καροτίνης (λόγω της πλούσιας σε κόκκινη απόχρωση του καρπουζιού = β-καροτένιο), η οποία μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α,Έτσι βοηθά τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού και προστατεύει από την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, καθώς και προλαμβάνει τη νυχτερινή τύφλωση. Η βιταμίνη Α διατηρεί επίσης το δέρμα, τα δόντια, τα οστά και τους βλεννογόνους να είναι υγιείς.

Υποστήριξη του ανοσοποιητικού, Επούλωση Πληγών και αντιγηραντικό

Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C στο καρπούζι είναι εκπληκτικά υψηλή. Η βιταμίνη C είναι καταπληκτική στη βελτίωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.Ο ρόλος της βιταμίνης C στην επούλωση πληγών είναι απαραίτητη για τον σχηματισμό του νέου συνδετικού ιστού.

Κάνει έτσι καλό στο δέρμα καθώς κάνει σωστή ανάπλαση.

ΜΑΣΚΑ προσώπου, σούπερ ενυδατική,με καρπούζι

Λειώνουμε καλά με ένα πιρόυνι μία ποσότητα καρπουζιού και την ανακατεύουμε με λίγο μέλι.

Εφαρμόζουμε τη μάσκα στο πρόσωπό μας και αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά.

Πλένουμε το προσωπό μας με καθαρό νερό και σκουπίζουμε απαλά.

Βάζουμε ενυδατική φυτική κρέμα προσώπου.

Αλκαλική επίδραση στο σώμα

Τα Καρπούζια είναι αλκαλικά φρούτα και επιδρούν στον οργανισμό μας όταν είναι πλήρως ώριμα. Τρώτε πολλά τρόφιμα με αλκαλική επίδραση (φρέσκα, ώριμα, τα φρούτα και λαχανικά) .

Έτσι δεν θα έχετε περίσεια τοξινών απο την πολύ κατανάλωση όξινων τροφών όπως το κόκκινο κρέας.

RED SUMMER BEAUTY

SMOOTHIES

1 μεγάλη φέτα καρπούζι πολύ καλά παγωνένη ή και απο την κατάψυξη

σε κομμάτια

3-4 φράουλες ή σμέουρα

1/2 ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

1 κ.σούπας μέλι

Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ

Τέλειοοοοο!!!

Διαφήμιση