Αρχική Τεχνολογία 2035: Θα υπάρχουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ευρωπαϊκές αγορές

2035: Θα υπάρχουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ευρωπαϊκές αγορές

0

Όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικά μέσα σε λιγότερο από δύο δεκαετίες, λόγω της κυβερνητικής υποστήριξης, της πτώσης του κόστους των μπαταριών και της οικονομίας κλίμακος προβλέπει έρευνα της ολλανδικής τράπεζας ING.

Οι δύο δεκαετίες μπορεί να ακούγονται ως μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μία πιο αισιόδοξη εκτίμησε σε σύγκριση με προηγούμενες εκθέσεις.

Οι προβλέψεις της ING βασίζονται στις ολοένα και χαμηλότερες τιμές των ηλεκτρικών μπαταριών, στα προγράμματα κυβερνητικής υποστήριξης και επιδότησης, καθώς και στην καλύτερη ικανότητα κλιμάκωσης της βιομηχανίας.

autokinito 3

Μεταξύ του 2017 και του 2024, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να καταστούν «η λογική επιλογή για τους οδηγούς στην Ευρώπη», αναφέρει η έκθεση, καθώς οι τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων μειώνονται συνεχώς, λόγω των φθηνότερων μπαταριών και της ολοένα και μεγαλύτερης αυτονομίας τους μεταξύ φορτίσεων.

Η υποδομή των σταθμών φόρτισης αναμένεται επίσης να γιγαντωθεί, εν μέρει λόγω της κρατικής υποστήριξης για τη διάδοσή τους.

autokinito 4

Η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στον ηλεκτρισμό αναμένεται εδώ και καιρό να δημιουργήσει μία διαταραχή στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Στην πραγματικότητα, αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, αναφέρει η έρευνα. Ενδεικτικά, η σουηδική εταιρία Volvo ανακοίνωσε ήδη ότι δεσμεύεται να επικεντρωθεί αποκλειστικά σε υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα έως το 2019.

autokinito 1

Εξάλλου, η έκθεση της ING αναφέρει ότι το κόστος της ιδιοκτησίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία το 2024 θα είναι παρόμοιο με αυτό των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία ανακοίνωσε σχέδια για την απαγόρευση νέων αυτοκινήτων κινητήρων βενζίνης και ντίζελ μέχρι το 2040.

autokinito 5

Ωστόσο, η τράπεζα δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες πιθανόν να χάσουν την επόμενη ηλεκτρική επανάσταση, επειδή οι ασιάτες και οι αμερικανοί ανταγωνιστές είχαν το πλεονέκτημα στην τεχνολογία μπαταριών και στους ηλεκτροκινητήρες. “Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ευρώπης στον κινητήρα εσωτερικής καύσης εξαφανίζεται με τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας”, ανέφερε η έκθεση.

 

https://www.youtube.com/watch?v=u32DCM5gI28

 

https://www.theguardian.com/environment/2017/jul/13/electric-cars-to-account-for-all-new-vehicle-sales-in-europe-by-2035 https://futurism.com/new-report-says-electric-cars-will-dominate-european-markets-by-2035/ http://www.businessinsider.com/electric-cars-markets-prediction-future-europe-2017-7 https://oxygenemag.com/new-report-electric-cars-to-dominate-european-markets-by-2035/ http://nltimes.nl/2017/07/13/dutch-bank-ing-european-car-market-completely-electric-2035

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here