Αρχική Καταστροφές Τα εμπορικά κέντρα προκαλούν αρρυθμίες…

Τα εμπορικά κέντρα προκαλούν αρρυθμίες…

0

Αρρυθμίες μπορεί να προκαλέσει η επίσκεψη στα εμπορικά κέντρα των πόλεων λόγω της ηχορύπανση και της κακοφωνίας, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

Διαπιστώθηκε ότι οι εναλλαγές στους θορύβους του περιβάλλοντος είχαν ως συνέπεια τις απότομες μεταβολές στο φυσιολογικό ρυθμό της καρδιάς.

Η μελέτη έδειξε ότι δεν είναι ανάγκη οι θόρυβοι να είναι δυνατοί, καθώς φαίνεται να παίζει μεγαλύτερο ρόλο ότι στο εμπορικό κέντρο της πόλης υπάρχουν συνεχείς αλλαγές στους θορύβους και αυτό είναι που μπορεί να αναστατώσει την καρδιά.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι κανείς από τους συμμετέχοντες δεν είχε καρδιολογικό πρόβλημα, αλλά στο μέλλον θα μελετήσουν κατά πόσο άνθρωποι με τέτοια προβλήματα που κατεβαίνουν για ψώνια συχνά στο εμπορικό κέντρο, αλλά και όσοι ζουν μέσα ή γύρω από αυτό, κινδυνεύουν περισσότερο.

Η νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί σε άλλες που, τα τελευταία χρόνια, έχουν δείξει ότι το περιβάλλον της καθημερινής ζωής -όπως οι θόρυβοι και η ρύπανση- είναι δυνατό να έχει επιπτώσεις για τη σωματική και ψυχική υγεία σε βάθος χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here