Αρχική Πολιτισμός Στηρίζει τη 3D Animation ελληνική ταινίας ΑΙΝΙΓΜΑ η Συμμαχία για την Ελλάδα

Στηρίζει τη 3D Animation ελληνική ταινίας ΑΙΝΙΓΜΑ η Συμμαχία για την Ελλάδα

0

Εξαιρετικά σημαντική επιτυχία για τον Ελληνικό Κινηματογράφο αποτελεί το γεγονός ότι το ΑΙΝΙΓΜΑ, η δεκάλεπτη 3D Animation ταινία των Αντώνη Ντούσια και Άρη Φατούρου, συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Annecy της Γαλλίας, από τις 12 έως τις 17 Ιουνίου 2017.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ΑΙΝΙΓΜΑ, έχει επιλεγεί και συμμετέχει μεταξύ 45 ταινιών από όλο τον κόσμο, ενώ συνολικά στο φεστιβάλ υποβλήθηκαν υποψηφιότητες από 2600 ταινίες.

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Annecy αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία γεγονότα, παγκοσμίως, για τις ταινίες animation μικρού και μεγάλου μήκους, με τα βραβεία του να προκρίνονται αυτόματα στην προεπιλογή των Όσκαρ, ενώ παράλληλα, αποτελεί και τη σημαντικότερη διεθνή αγορά κινηματογραφικών και τηλεοπτικών animation.

Η συνέντευξη τύπου και η παρουσίαση της ελληνικής αντιπροσωπείας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 12:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο με συν-διοργανωτές την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Το ΑΙΝΙΓΜΑ, ταξιδεύει στο εξωτερικό με σημαντικές προοπτικές και προσδοκίες, έχοντας ήδη στις “αποσκευές” του, το Βραβείο ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που απονεμήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 κατά την ετήσια τελετή στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, εγκαινιάζοντας έτσι το νεοσύστατο βραβείο Καλύτερης Ταινίας Animation.

Επίσης, το Βραβείο Καλύτερου Animation που έλαβε στις 24 Σεπτεμβρίου 2016, στο 22Ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, αποτελεί μια ακόμη σημαντική διάκριση για το ΑΙΝΙΓΜΑ, με το Σκεπτικό της Κριτικής Επιτροπής να συνοψίζεται ως εξής:

«Αυτή η ταινία απλώς μας άφησε άφωνους! Ήταν μια οπτική γιορτή, αλλά επίσης πέτυχε κι ένα αξιοσημείωτο επίπεδο συναισθηματικού βάθους, καθώς ζωντάνευε τη ζωγραφική του Θεόδωρου Πανταλέων· πάντοτε εν κινήσει και επεκτείνοντας τους ορίζοντές μας…

Καταλήξαμε ευχαριστημένοι, ο καθένας από τη διαφορετική οπτική του γωνία, έτσι όπως μόνο μια σπουδαία ταινία μπορεί να πετύχει. Πίσω απ’ όλα αυτά βρισκόταν μια δυνατή πραγματική ιστορία για την υποταγή των γυναικών».

Το ΑΙΝΙΓΜΑ τιμήθηκε και με Εύφημη Μνεία Εικαστικής και Τεχνικής Επίτευξης στο εθνικό τμήμα του ίδιου φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία παρουσιάζονται στο κανάλι της ταινίας https://www.youtube.com/channel/UCvpcRCLDYl0MFFLkyBKJe8w

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here