Αρχική Ανακύκλωση «Πράσινο» στο έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στη Ζάκυνθο

«Πράσινο» στο έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στη Ζάκυνθο

0
Διαφήμιση

Με 18,6 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί το έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, όπως  ανακοίνωσαν το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το έργο εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ και πρόκειται να αναπτυχθεί μονάδα Επεξεργασίας  Απορριμμάτων με μηχανική διαλογή και κομποστοποίηση, η οποία θα επεξεργάζεται  συνολικά 24.144 τόνους αποβλήτων τον χρόνο” όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε: «Εξασφαλίσαμε τους πόρους για την κατασκευή των απαραίτητων έργων  που  λύνουν οριστικά το πρόβλημα των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, με τρόπο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Προχωράμε γοργά στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση στην ανακύκλωση και την επανάχρηση, που περιορίζει σημαντικά το κόστος και διασφαλίζει το περιβαλλοντικό κεφάλαιο της χώρας. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, χρηματοδοτούμε, μέσα από τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, όσο και από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων το οποίο και αυξήσαμε για δεύτερη συνεχή χρονιά, όλες τις αναγκαίες υποδομές και έργα που ξεκλειδώνουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών,  προστατεύουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σημείωσε πως: «Με την ένταξη αυτού του σημαντικού έργου υποδομής στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, προϋπολογισμού 18,6 εκατ. ευρώ, κλείνει ένας κύκλος πλημμελούς διαχείρισης, περιβαλλοντικών κινδύνων και παραβατικότητας στη διαχείριση απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, προβλημάτων που έθιγαν και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο. Με τη λειτουργία του έργου θα αναβαθμιστεί η διαχείριση των απορριμμάτων, με περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά οφέλη για τους πολίτες και την τοπική οικονομία. Η Ζάκυνθος αφήνει πίσω της την καταδίκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 17-7-2014 και μεταβαίνει στην ολοκληρωμένη διαχείριση με ενίσχυση της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή. Αποδεικνύεται στην πράξη η προσήλωση μας στις ουσιαστικές αλλαγές στη χώρα μας και στον τομέα διαχείρισης του περιβάλλοντος. Τις επόμενες ημέρες, στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει μονάδα μεταβατικής διαχείρισης με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ, ενώ η υλοποίηση της ολοκληρωμένης εγκατάστασης θα αρχίσει μέσα στο 2017».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚΑΠΕ: ημερίδα για την Ανάπτυξη έργων ΑΠΕ από τις Ενεργειακές Κοινότητες
Επόμενο άρθροΚατακόρυφη αύξηση των καταγγελιών για παρενέργειες από καλλυντικά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ