Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Πάνω από 300 δήμαρχοι ζητούν την τήρηση των δεσμεύσεων για την κλιματική...

Πάνω από 300 δήμαρχοι ζητούν την τήρηση των δεσμεύσεων για την κλιματική αλλαγή

0
Διαφήμιση

Οι δήμαρχοι του Παρισιού, της Ουάσινγκτον, την Μαδρίτης, του Σίδνεϊ και δεκάδων άλλων πόλεων καλούν τους ηγέτες των 20 ισχυρότερων χωρών (G20) να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Στο όνομα των εκατοντάδων εκατομμυρίων κατοίκων» που εκπροσωπούν, οι δήμαρχοι του δικτύου των πόλεων C40, πρόεδρος του οποίου είναι η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, εκτιμούν ότι μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα «η αποφασιστικότητα των 19 άλλων ηγετών να διασφαλίσουν το μέλλον του πλανήτη μας δεν ήταν ποτέ τόσο κρίσιμης σημασίας» αναφέρουν σε κοινό τους άρθρο.

Οι δήμαρχοι πόλεων όπως το Καράτσι, το Μόντρεαλ, το Ρίο ντε Ζανέιρο, η Μελβούρνη, το Σικάγο, η Βαρσοβία, το Τόκιο, το Μπουένος Άιρες, το Σαν Φρανσίσκο, το Βανκούβερ, η Σεούλ, υπογράφουν επίσης το άρθρο.

Η σύνοδος της G20 θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στις 7 και 8 Ιουλίου.

«Το να πετύχουμε τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού απαιτεί μια άνευ προηγουμένου δράση», εκτιμούν οι δήμαρχοι, ζητώντας «άμεσες» μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις στην ενέργεια, στις μεταφορές, στη διατροφή και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

«Πρέπει να συνεργαστούμε προκειμένου να σώσουμε τον πλανήτη μας», γράφουν οι δήμαρχοι δηλώνοντας «έτοιμοι να αναλάβουν ηγετικό ρόλο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής» και προτείνοντας τη «δημιουργία μιας συμμαχίας ρεαλιστικής και θετικής στην υπηρεσία των πολιτών μας».

Διαφήμιση