Αρχική Επιχειρείν Οι δρόμοι της εξόδου από την Κρίση: Εμπιστοσύνη, Επενδύσεις, Εξαγωγές

Οι δρόμοι της εξόδου από την Κρίση: Εμπιστοσύνη, Επενδύσεις, Εξαγωγές

0
Διαφήμιση

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 72 χρόνια ενεργούς παρουσίας και δράσης στην Ελλάδα, διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Οι δρόμοι της Εξόδου από την Κρίση: Εμπιστοσύνη, Επενδύσεις, Εξαγωγές» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία (αίθουσα Ballroom), την ερχόμενη Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017.

 

Το συνέδριο θα αποτελέσει μία πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και θα εμβαθύνει στο μείζον θέμα των μεθόδων που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας προκειμένου να βγει από την παρατεταμένη οικονομική κρίση. Στόχος του συνεδρίου είναι να χαραχθεί ο Οδικός Χάρτης Εξόδου από την Κρίση με τους Πρωταγωνιστές της Αλυσίδας της Εξωστρέφειας, την οποία συνθέτουν τόσο η πολιτεία όσο και ο ιδιωτικός τομέας στους κλάδους επενδύσεων, τουρισμού, πολιτισμού, εξαγωγών (βιομηχανικά & αγροτικά προϊόντα), χρηματοπιστωτικού τομέα, μεταφορών, ενέργειας & logistics.

Οι πλέον καταξιωμένοι εκπρόσωποι από τους κλάδους της βιομηχανίας, των εξαγωγών, του τουρισμού, του πολιτισμού, των μεταφορών, της ενέργειας, των τραπεζών, του ηλεκτρονικού εμπορίου και της πρωτογενούς παραγωγής θα αναλύσουν τον ρόλο και τις δυνατότητες που έχει ο κλάδος τους να συμβάλλει στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και την ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Θα αναλυθούν θέματα όπως: η αναγκαιότητα για επενδύσεις στην εξωστρέφεια από τους κλάδους τουρισμού, βιομηχανίας μεταφορών και ενέργειας, οι Διεθνείς οικονομικές σχέσεις, οι συνεργασίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας διεθνώς, η ενίσχυση των εξαγωγών μέσω των έμμεσων πηγών χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη διοίκησης, οικονομικούς αναλυτές, συμβούλους επιχειρήσεων, εξαγωγείς, ειδικούς στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών σε επιχειρήσεις.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος ενώ κεντρικές ομιλίες θα απευθύνουν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γεώργιος Τσίπρας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Ηλίας Ξανθάκος, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων, κ. Λόης Λαμπριανίδης, η Τομεάρχης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Τομεάρχης Εξωτερικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος και ο κ. Γεώργιος Πιτσιλής, Διοικητής, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών θα είναι οι:

 • Luigi Marras, Πρέσβης Ιταλίας στην Ελλάδα

 • Boris Tzvetanov, Intelligent Trade Finance

 • Γιώργος Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας ΣΕΤΕ και Πρόεδρος, Οικονομική & Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος – ΟΚΕ

 • Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής, Νέα Δημοκρατία

 • Καθ. Γεώργιος Δουκίδης, Διευθυντής ELTRUN

 • Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Eurobank Ergasias A.E.

 • Στυλιανός Κροκιδάς, Πρόεδρος & Γενικός Διευθυντής Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων

 • Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ)

 • Καθ. Χάρης Λαμπρόπουλος, , Πρόεδρος Ινστιτούτου Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

 • Μιχαήλ Μασουράκης, Επικεφαλής Οικονομολόγος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών

 • Kωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, Πρόεδρος ΕΒΕΑ

 • Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, Αντιπρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, Πρόεδρος, Soya Mills Group

 • Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΕΘ HELEXPO, Πρόεδρος ΣΕΠΕ

 • Παντελής Τζωρτζάκης, πρ. Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Iδρυτής Forthnet

 • Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Μεταφορών Ανάπτυξης (2006-9), Αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Μέγας χορηγός του συνεδρίου είναι η EUROBANK ERGASIAS, χορηγός η ΔΕΠΑ και υποστηρικτές οι: ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΜΥΛΟΙ ΣΟΓΙΑΣ και NOISIS.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένας υπερτυχερός θα κερδίσει δυο αεροπορικά εισιτήρια της Ellinair!
Επόμενο άρθρο10th Insurance Conference : Υψηλές παρουσίες από την ΤτΕ, πολιτικούς και ασφαλιστικούς φορείς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ