Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Οι ΑΕΠ θα καταλαμβάνουν το 51% της παγκόσμιας ενέργειας το 2040

Οι ΑΕΠ θα καταλαμβάνουν το 51% της παγκόσμιας ενέργειας το 2040

0
Διαφήμιση

Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg New Energy Finance στα επόμενα 23 χρόνια, το 72% των 10,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που θα δαπανηθούν για τη νέα παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα διατεθεί στην ηλιακή ενέργεια και την αιολική ενέργεια ,ε αποτέλεσμα το 2014 η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΕΠ να φτάνει το 51% της παγκόσμιας παραγωγής!

Σύμφωνα με την έκθεση, τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι «η μετάβαση σε ένα πράσινο παγκόσμιο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να ανακοπεί» καθώς το κόστος για την αιολική και ηλιακή ενέργεια συνεχίζει να πέφτει. Η νέα τεχνολογία μπαταριών θα διαδραματίσει επίσης σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση του κόσμου από τα ρυπογόνα καύσιμα.

aep 2

Στη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η ηλιακή ενέργεια είναι τουλάχιστον εξίσου φθηνή με εκείνη του άνθρακα και σε λίγα μόλις χρόνια, έως το 2021, θα είναι λιγότερο ακριβή από τον άνθρακα στο Μεξικό, τη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, και την Ινδία.

aep 3

Το 51% της παγκόσμιας ενέργειας μπορεί να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 2040, αλλά αυτό είναι ένας μέσος όρος. Ορισμένες χώρες θα λαμβάνουν περισσότερο από το 51% της ενέργειάς τους από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Χώρες όπως το Μεξικό, η Ιταλία, η Βραζιλία και η Χιλή θα μπορούσαν να αντλούν έως και το 80% της ενέργειάς τους από καθαρές πηγές.

aep 4

Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια από μόνες τους θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 50% της ενέργειας στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και το Μεξικό.

H υιοθέτηση της πράσινης τεχνολογίας, όπως τα φωτοβολταϊκά σε ιδιωτικές οροφές, θα ενισχυθεί. Τα ηλεκτρικά οχήματα επίσης θα ενισχύσουν τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και θα συμβάλουν στην εξισορρόπηση του δικτύου, καταλήγει η έκθεση.

aep 11

 

 

Πηγές: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-06-15/solar-power-will-kill-coal-sooner-than-you-think https://globe-net.com/global-wind-solar-costs-fall-even-faster-report/ http://www.freepressjournal.in/analysis/r-n-bhaskar-india-losing-despite-onward-march-of-renewables/1089333 http://www.altenergymag.com/article/2017/06/global-wind-and-solar-costs-to-fall-even-faster-while-coal-fades-even-in-china-and-india/26565/

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here