Αρχική Καταστροφές «Κλίμα χωρίς σύνορα»: Η παγκόσμια εκστρατεία των μετεωρολόγων

«Κλίμα χωρίς σύνορα»: Η παγκόσμια εκστρατεία των μετεωρολόγων

0
Διαφήμιση

Σήμερα ξεκινά μια διεθνή πρωτοβουλία μετεωρολόγων (και παρουσιαστών) που παρουσιάζουν τον καιρό στα ΜΜΕ με τίτλο «Κλίμα χωρίς σύνορα» («Climate without Borders») με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού τους σε θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή (γιατί, πώς, πότε, τι μπορεί να γίνει).

Έρευνες (Πανεπιστήμιο Yale) έχουν δείξει ότι τα πρόσωπα που καθημερινά παρουσιάζουν την πρόγνωση του καιρού θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα να ενημερώσουν τον κόσμο για θέματα που σχετίζονται για την κλιματική αλλαγή, πολύ περισσότερο ακόμα και από τους ειδικούς επιστήμονες, και αυτό γιατί ο κόσμος έχει αναπτύξει μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αφού καθημερινά τους παρακολουθεί και τους εμπιστεύεται για την πρόγνωση του καιρού.

klima 4

Ανάμεσα στους 27 μετεωρολόγους-παρουσιαστές που ξεκινούν την πρωτοβουλία είναι: ο Κινέζος παρουσιαστής J. Song (ένας από τους πρώτους που παρουσίασαν τον καιρό στην Κινεζική Τηλεόραση πριν 25 χρόνια, και που τον παρακολουθούν δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές), ο Αργεντινός Mauricio Saldivar (με 220.000 ακολούθους στο Twitter) ,o Άγγλος Everton Fox μετεωρολόγος του ΒΒC και τώρα του Al Jazeera English κ.α.

 klima 1

Από την Ελλάδα συμμετέχει στην ιδρυτική πρώτη συνάντηση ο «δικός» μας Παναγιώτης Γιαννόπουλος που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικής Μετεωρολογίας (IABM).

Το «Κλίμα χωρίς σύνορα» υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό WMO, την Διακυβερνητική Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) και την αρμόδιο φορέα του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (UNFCCC) αλλά και πλήθος άλλων ευρωπαϊκών φορέων.

klima5

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here