Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Η Ζιμπάμπουε ξεκινά μαζική μεταφορά 7.500 άγριων ζώων στη Μοζαμβίκη

Η Ζιμπάμπουε ξεκινά μαζική μεταφορά 7.500 άγριων ζώων στη Μοζαμβίκη

0
Διαφήμιση

Τα ζώα δεν θα ταξιδεύουν δύο – δύο, αλλά χιλιάδες από τη Ζιμπάμπουε στη Μοζαμβίκη σε μία από τις μεγαλύτερες μετακινήσεις άγριων ζώων της Αφρικής!

Περίπου 7.500 άγρια ζώα θα Θα ταξιδέψουν 600 χιλιόμετρα μέσα σε ένα διάστημα τριών ετών από διάφορα μέρη της Αφρικής σε ένα πάρκο της Μοζαμβίκης, του οποίου τα ζώα σχεδόν εξαφανίστηκαν μετά τον εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

zoa 1

Το Ίδρυμα Πάρκων Ειρήνης με έδρα τη Νότια Αφρική ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι το Εθνικό Πάρκο Ζινάβε θα παραλάβει 500 ζώα από το Γκορονγκόσα, ένα άλλο πάρκο της Μοζαμβίκης που πέρασε από παρόμοια αλλά μικρότερη διαδικασία ανάκαμψης μετά τον εμφύλιο πόλεμο που τελείωσε το 1992.

zoa 3

Περίπου άλλα 6.000 ζώα θα μετακινηθούν από το καταφύγιο άγριας φύσης Σάνγκο στη γειτονική Ζιμπάμπουε και στη συνέχεια άλλα ζώα από τη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, που θα χρηματοδοτήσει την πρωτοβουλία, το Ζινάβε θα διαθέτει πλέον είδη όπως καμηλοπαρδάλεις, αγριοβούβαλους, ζέβρες και ελέφαντες.

zoa 1

Στο παρελθόν η Μοζαμβίκη έχασε το μισό πληθυσμό ελεφάντων της μέσα σε μόλις πέντε χρόνια λόγω των λαθροκυνηγών, με αποτέλεσμα κάποιες περιβαλλοντικές οργανώσεις να εκφράζουν την επιφύλαξή τους για την επιτυχία του εγχειρήματος.

zoa 4

 

 

Πηγές: https://phys.org/news/2017-06-zimbabwe-mass-animals-mozambique.html http://www.dailymail.co.uk/wires/afp/article-4630178/Zimbabwe-begins-mass-transfer-animals-Mozambique.html http://www.bridportnews.co.uk/news/national/15362132.7_500_animals_on_the_move_in_Mozambique_wildlife_relocation_project/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here