Αρχική Πολιτισμός “Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών” και στη Θεσσαλονίκη

“Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών” και στη Θεσσαλονίκη

0
Διαφήμιση

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής “Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών” στη Θεσσαλονίκη που διοργανώνεται από την Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Γενικός Διευθυντής της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», Γιώργος Καλούδης

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Εμπορικού Κέντρου, Κυριάκος Κονταξιάν, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στον συμβολισμό της έκθεσης και κάλεσε μικρούς και μεγάλους να την επισκεφθούν και να ενημερωθούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Διευθυντής της ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Γιώργος Καλούδης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Θέλω λοιπόν, να σας καλωσορίσω σε αυτή την έκθεση, όπου τα παιδιά είναι αυτά που έχουν το πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Γιατί, μέσα από τα μάτια τους και την δική τους σκέψη και αντίληψη, θα κάνουν όλους μας να δούμε και να αντιληφθούμε καλύτερα, ίσως, τη σημασία της οδικής παιδείας και συμπεριφοράς, έννοιες τις οποίες, πολλές φορές, λόγω της καθημερινής πίεσης και των προβλημάτων μας, ξεχνούμε πόσο σημαντικές είναι.»

Στη συνέχεια ο κ. Αρχηγός προσέφερε ένα συμβολικό δώρο στη 10χρονη Παναγιώτα, από τη Θεσσαλονίκη, ένα από τα παιδιά που συμμετείχαν στην έκθεση ζωγραφικής, δηλώνοντας:

«Η Παναγιώτα είναι μια μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη, είναι μία από τα πολλά παιδιά, από τα 280 παιδιά που ζωγράφισαν για την έκθεσή μας. Στην Παναγιώτα ανήκει μία από τις 12 καλύτερες ζωγραφιές που επέλεξε η οργανωτική επιτροπή. Είναι τιμή για την πόλη της Θεσσαλονίκης να εκπροσωπείται από την ζωγραφιά της Παναγιώτας στο θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την Τροχαία, το 2018. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ.»

Ο χώρος της έκθεσης πλημμύρησε από γονείς και παιδιά που έδωσαν μία ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να δουν τις παιδικές δημιουργίες καθώς και το ειδικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που λειτουργεί, όπου οι μικροί μας επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, από έμπειρους τροχονόμους της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον τα παιδιά που επισκέπτονται την έκθεση μπορούν να ζωγραφίζουν τις δικές τους δημιουργίες, με θέμα την οδική ασφάλεια.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας με πλούσιο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Σχολεία που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, 2310 557541 και 2310 557542.

Η έκθεση φιλοξενείται στο εμπορικό κέντρο “Mediterranean COSMOS”, με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά από 09:00-20:00, μέχρι τις 17 Ιουνίου

Διαφήμιση