Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις μουσικής με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Εκδηλώσεις μουσικής με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

0
Διαφήμιση

Η «Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής» καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία τού τότε Γάλλου υπουργού πολιτισμού, Ζακ Λανγκ (Jack Lang). Στην Κέρκυρα άρχισε να γιορτάζεται το 2013, από την Φ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», με πρωτοβουλία του αρχιμουσικού της Σωκράτη Άνθη.

 

Η πράξη θα βρει γρήγορα μιμητές, με αποτέλεσμα σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, να έχει καθιερωθεί πλέον ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής και στην πόλη μας.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, από τις 11:00π.μ., μουσικά σύνολα και η μαθητική μπαντίνα της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος», θα δώσουν μικρής διάρκειας συναυλίες, σε κεντρικά σημεί-α της πόλης.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων, θα είναι η συναυλία του Μουσικού Σώματος («Μπάντα») της Φ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», στο Περιστύλιο των Ανακτόρων, το βράδυ της ίδιας μέρας, στις 21:30, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης αυστριακού καθηγητή HACKL WERNER.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής, ας ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματα και τις δυσκολίες και ας προσπαθήσουμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Η Κέρκυρα, ως πόλη της μουσικής, για μια ακόμη χρονιά εν μέσω απορριμμάτων … γιορτάζει!!!

Διαφήμιση