Αρχική Επιχειρείν Αστρονομικό πρόστιμο ύψους 2,42 δισ. ευρώ επέβαλε στην Google η Κομισιόν!

Αστρονομικό πρόστιμο ύψους 2,42 δισ. ευρώ επέβαλε στην Google η Κομισιόν!

0
Διαφήμιση

Στο στόχαστρο της Κομισιόν η Google, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο-μαμούθ ύψους 2,42 δισ. ευρώ εξαιτίας παραβίασης των κανόνων ανταγωνισμού σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες διαδικτυακών αγορών.

Συγκεκριμένα, η Google κρίθηκε ένοχη για χειραγώγηση των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, στις οποίες διατηρεί δεσπόζουσα θέση, προκειμένου να κατευθύνει τους χρήστες στη δική της υπηρεσία αγορών.

goole3

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η αρμόδια επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού Margrethe Vestager, η Google “στέρησε από άλλες εταιρίες την ευκαιρία να ανταγωνιστούν με βάση τα πλεονεκτήματά τους και να καινοτομήσουν”, ενώ παράλληλα “στέρησε από τους ευρωπαίους καταναλωτές […] τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τα πλήρη οφέλη της καινοτομίας”. 

google 1

Το εν λόγω πρόστιμο, το οποίο ανακοινώθηκε πριν λίγο, είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβάλει η Κομισιόν στην ιστορία της, πάντως, για να βάλουμε την εξέλιξη στην πραγματική της διάσταση, είναι αμφίβολο σε τι βαθμό θα “πονέσει” μια εταιρία της οποίας η μητρική Alphabet έχει παραπάνω από 90 δισ. δολάρια σε μετρητά!

google6

Πιο μεγάλη ζημιά ενδέχεται να προκαλέσει στη Google η επιταγή της Κομισιόν να συμμορφωθεί με την απόφαση και να θέσει τέλος στην παράνομη πρακτική εντός 90 ημερών ή να αντιμετωπίσει πρόσθετα πρόστιμα. Μη ξεχνάμε ότι οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα όπλα που διαθέτει η Google εναντίον των ανταγωνιστών της Facebook και Amazon, ενώ αποτελεί σημαντικό μοχλό της ανάπτυξής της τα τελευταία χρόνια.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here