Αρχική Ενέργεια Βραβεύθηκαν οι καινοτόμες πρακτικές ενεργειακής διαχείρισης!

Βραβεύθηκαν οι καινοτόμες πρακτικές ενεργειακής διαχείρισης!

0
Διαφήμιση

Σε μια ιδιαίτερα εορταστική και αισιόδοξη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά η τελετή απονομής των Energy Mastering Awards 2017, την Τρίτη 30 Μαΐου.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, δημόσιων φορέων, καθώς και δημοσιογράφοι, παρακολούθησαν την απονομή των βραβείων για τις καλύτερες πρακτικές ενεργειακής αποδοτικότητας, εξοικονόμησης και αειφορίας στην Ελλάδα.

Τα βραβεία, τα οποία διοργανώνονται από το κλαδικό περιοδικό Plant της Boussias Communications, παρουσίασε η δημοσιογράφος Αθηναΐς Νέγκα.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Δρ. Γιώργος Αγερίδης, στην εισαγωγική ομιλία του, υπογράμμισε πως η θερμή ανταπόκριση των εταιρειών-ηγετών της ελληνικής αγοράς στα Energy Mastering Awards 2017 αποδεικνύει πως η ενεργειακή διαχείριση αποτελεί πολύ σημαντική υπόθεση, αφού «η λήψη μέτρων για τη βελτίωση της ενεργειακής επίδοσης και την αποδοτική χρήση των πόρων είναι σίγουρη επένδυση για το μέλλον που αποφέρει τεκμηριωμένα οικονομικά οφέλη, ενώ συμβάλλει και στην περιβαλλοντική αειφορία».

Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, GOLD βραβείο απέσπασαν οι υποψηφιότητες που υπέβαλαν οι εξής εταιρείες και φορείς:

ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, WATT+VOLT, OTE ESTATE, OTE-COSMOTE, ENERFIL ESCO, ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ,

ILS LIGHTING & CITY APPLICATIONS – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – OΜΙΛΟΣ ΟΤΕ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ CABLEL – REDEX S.A., ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Α. ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Α.Τ.Ε.Ε. ‘’Τ.Ε.Μ.Ε.Κ. Α.Ε.’’, ΤHRACE PLASTICS PACK (ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) και VODAFONE.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή Τιμητικών Βραβείων στον Παντελή Κάπρο, Καθηγητή στον τομέα Ενεργειακής Οικονομίας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ε.M.Π. και Σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ενέργειας, για το έργο του και την συνεισφορά του στα ενεργειακά δρώμενα στην Ελλάδα και διεθνώς και στον Κώστα Καρτάλη, Καθηγητή στον τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το έργο του και τη συνεισφορά του στα δρώμενα στην Ελλάδα, όσον αφορά τη φυσική του περιβάλλοντος και τις έξυπνες πόλεις.

Επίσης, Τιμητικό Βραβείο απονεμήθηκε στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) για τα τριάντα χρόνια προσφοράς του στην ενεργειακή πολιτική της χώρας, καθώς και για το αξιόλογο και πολύπλευρο επιστημονικό έργο του, που έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την προώθηση της Εξοικονόμησης ενέργειας στην Ελλάδα. Το βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής του ΚΑΠΕ Βασίλης Κίλιας.

Τα βραβεία διοργανώνονται με την τιμητική υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων και του ΚΑΠΕ.

Μπορείτε να δείτε τις βραβεύσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.energyawards.gr/?ceremony

 

 

Διαφήμιση