Αρχική Επιχειρείν Το “climabiz” της Τράπεζας Πειραιώς: Ένα από τα καλύτερα LIFE προγράμματα των...

Το “climabiz” της Τράπεζας Πειραιώς: Ένα από τα καλύτερα LIFE προγράμματα των τελευταίων 25 χρόνων

0
Διαφήμιση

Ως ένα από τα 15 πιο επιτυχημένα LIFE προγράμματα των τελευταίων 25 ετών, επί συνόλου περίπου 4.300, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα LIFE, αναδείχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς “Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα:Προετοιμάζοντας την Αγορά για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή” climabiz.

Το climabiz συμμετείχε στα “Πράσινα Βραβεία” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που απονεμήθηκαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Πράσινης Εβδομάδας 2017 με θέμα «Πράσινες θέσεις εργασίας για ένα πιο πράσινο μέλλον».

Στο πλαίσιο του προγράμματος climabiz (2010-2012) έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό λογισμικό, που αποτιμά αφενός τις επιπτώσεις τις κλιματικής αλλαγής στις επιχειρήσεις και αφετέρου τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει η μείωση του κλιματικού κινδύνου σε αυτές. Το climabiz κατέχει ήδη μία Ευρωπαϊκή διάκριση ως ένα από τα καλύτερα LIFE Environment Προγράμματα που αξιολογήθηκαν μέσα στο 2013.

Όπως δήλωσε ο κ. Βρασίδας Ζάβρας, Γενικός Διευθυντής Green Banking της Τράπεζας Πειραιώς, «Η Τράπεζα Πειραιώς αξιοποιεί το χρηματοδοτικό εργαλείο LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της δέσμευσής της να περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της δικής της δραστηριότητας αλλά και να συνεισφέρει ώστε οι βέλτιστες πρακτικές στο πεδίο της προστασίας του περιβάλλοντος να διαδίδονται και να υιοθετούνται ευρύτερα.

Ενισχύει έτσι την παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, και ταυτόχρονα δημιουργεί νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ανοίγει νέες αγορές και συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη».

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα και την Ευρώπη που έχει ήδη ολοκληρώσει δύο ευρωπαϊκά προγράμματα LIFE, αξιοποιώντας το ομώνυμο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποστηρίζει προγράμματα για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Από το 2013 συντονίζει μία ομάδα φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που υλοποιούν το καινοτόμο πρόγραμμα LIFE-Stymfalia, το οποίο συνδέει την προστασία της βιοποικιλότητας με την αναζήτηση αειφόρων επιχειρηματικών πρακτικών.

Διαφήμιση