Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Την 1η Ιουνίου η γιορτή των βραβείων Οικόπολις

Την 1η Ιουνίου η γιορτή των βραβείων Οικόπολις

0
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία η μεγάλη γιορτή για την Απονομή των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για το 2017, που θα γίνει στο χώρο εκδηλώσεων la Foret, του καταπράσινου χώρου του Πάρκου Αναψυχής του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

 

Η Τελετή θα ξεκινήσει στις 21:30μ.μ. το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιουνίου και θα αναπτυχθεί στους πέντε τομείς απονομής των Βραβείων, οι οποίοι είναι αφιερωμένοι σε Επιστημονικό Εργο και Διπλωματική Εργασία για το Περιβάλλον, σε περιβαλλοντικό έργο Οργανισμών και Υπηρεσιών, σε περιβαλλοντικό έργο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε παρουσίαση θεμάτων για το περιβάλλον από Μέσα Ενημέρωσης και σε περιβαλλοντικό έργο Επιχειρήσεων.

Ο σκηνοθέτης Νίκος Β. Κροντηράς, που έχει τον συντονισμό της Τελετής, συνεργάσθηκε με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ραφήνας -Πικερμίου (Δ.Ο.Π.Α.Π.) και επέλεξε την αξιοποίηση της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου, της Παιδικής Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικερμίου-«Δεινοθήριον» καθώς και του μουσικού σχήματος του Βαγγέλη Κακουλάκη, που θα εμπλουτίσουν μουσικά την εκδήλωση.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ραφήνας-Πικερμίου ιδρύθηκε το 1982. Το 2001 με την έλευση του μαέστρου Γιώργου Καλούδη, κάνει καινούργιο ξεκίνημα, σε νέα εκπαιδευτική βάση και φιλοσοφία. Βασικός στόχος πλέον είναι η πολύπλευρη και άρτια μουσική κατάρτιση των μαθητών και η δημιουργία αξιόλογων μουσικών τμημάτων.

Για τον σκοπό αυτό ιδρύονται σχολές και τμήματα Θεωρητικών μαθημάτων και Σολφέζ καθώς και διδασκαλίας όλων των πνευστών και κρουστών οργάνων. Το 2003 δημιουργείται η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής, η οποία έχει παρουσιάσει αξιόλογες συναυλίες.

Η Φιλαρμονική έχει συμμετάσχει και σε πολλές εκδηλώσεις πέρα από τα όρια της πόλης και έχοντας ήδη μπει στη δεύτερη δεκαετία της επαναλειτουργίας της στοχεύει να εξελιχθεί σε ένα από τους σημαντικότερους φορείς μάθησης και πολιτισμού τόσο για την πόλη μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Η Παιδική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικερμίου «Δεινοθήριον» λειτουργεί πολλά χρόνια υπό τη διεύθυνση της Ζωής Βογιατζή, με μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις, με πλούσιο ρεπερτόριο απολαμβάνοντας την αποδοχή του κοινού, με το  γλυκό άκουσμα των παιδικών φωνών.

Ο Βαγγέλης Kακουλάκης είναι πτυχιούχος Βυζαντινής μουσικής και έχει παρακολουθήσει Voice Lessons απο τον δάσκαλο Teri Sigano & απο την κάτοχο Speech Level Singing (SLS) δασκάλα Σοφία Νοητή. Έχει λάβει μέρος σε πολλές γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και συνεργάσθηκε με αρκετούς μουσικούς και συνθέτες. Δισκογραφικά έχει συμμετάσχει σε αρκετές συλλογές, ενώ αυτό το διάστημα ολοκληρώνει το πρώτο του δισκογραφικό βήμα με μουσική και στίχους δικούς του.

Τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι ένας θεσμός που εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, ο οποίος επιβραβεύει την Περιβαλλοντική Ευαισθησία για ενέργειες και έργα που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους με προσανατολισμό στην προστασία του Περιβάλλοντος.

Φέτος η Τελετή απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 θα φιλοξενείται από τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και στηρίζεται από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας, τους Χορηγούς Επικοινωνίας ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ, ΑUTO ΤΡΙΤΗ, ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ, ReCSR και ECOTEC, csrnews.gr και ecozen.gr, τους Υποστηρικτές UNI-PHARMA, INTERMED A.E. και PREMIER CATERING, καθώς και τους Αρωγούς Ε.Υ.Δ.Α.Π. και ΚΗΠΟΔΟΜΗ.

Διαφήμιση