Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Προτεραιότητα για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ η Υγεία & Ασφάλεια των εργαζομένων

Προτεραιότητα για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ η Υγεία & Ασφάλεια των εργαζομένων

0
Διαφήμιση

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης υλοποίησε η εταιρία με αφετηρία την «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία»

 

Με πρωταρχικό μέλημα τη διασφάλιση ενός υγιούς, ασφαλούς και ποιοτικού περιβάλλοντος εργασίας με μηδενικά ατυχήματα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του Ομίλου LafargeHolcim, διοργάνωσε και φέτος  τις «Ημέρες Υγείας & Ασφάλειας».

Με αφετηρία την 28η Απριλίου, η οποία εορτάζεται παγκοσμίως ως Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, και για ένα μήνα, ο Όμιλος υλοποίησε σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλες τις εγκαταστάσεις του στην Ελλάδα.

Με κεντρικό σύνθημα «Η Υγεία & Ασφάλεια ξεκινά με εμένα», στόχος του Ομίλου ήταν να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους ανθρώπους του ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή όλων στην περαιτέρω ενίσχυση της κουλτούρας Υγείας & Ασφάλειας.

Το διάστημα αυτό εργαζόμενοι και συνεργάτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν προβληματισμούς και να μάθουν ο ένας από τον άλλο ως μία ομάδα, ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες στον χώρο εργασίας τους.

Ειδικότερα, καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα Υγείας & Ασφάλειας το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Ομίλου καθώς και μόνιμοι συνεργάτες του πραγματοποίησαν καθημερινές συναντήσεις εκτός γραφείων, έξω στο πραγματικό πεδίο, με τη συνδρομή και στήριξη των υποστηρικτικών λειτουργιών.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία να μιλήσουν ανοιχτά οι εργαζόμενοι για ανησυχίες και καλές πρακτικές, ενώ προώθησε τη συνεργασία για τη βελτίωση του χώρου εργασίας.  

Παράλληλα, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ σε συνεργασία με εξειδικευμένο συνεργάτη υλοποίησε στο σύνολο των εγκαταστάσεων περισσότερα από 35 εκπαιδευτικά σεμινάρια αναφορικά με την προστασία της Υγείας τόσο στο εργασιακό περιβάλλον όσο και στην καθημερινότητα των εργαζομένων. 

Αναλύθηκαν οι κίνδυνοι του θορύβου και της σκόνης, τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από αυτούς καθώς και το πώς επιβεβαιώνεται ότι γίνεται σωστή χρήση των μέσων για επαρκή προστασία. 

Επιπλέον, ο Όμιλος υλοποίησε στα Εργοστάσια και τα Κέντρα Διανομής ημερίδες Οδικής Ασφάλειας για τους επαγγελματίες οδηγούς-συνεργάτες εστιάζοντας στο θέμα της οδικής συμπεριφοράς αλλά και τις διαδικασίες ασφαλούς παράδοσης των προϊόντων στους πελάτες. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε σειρά δράσεων ευταξίας προκειμένου να εργάζονται όλοι με ασφάλεια σε καθαρούς και περιποιημένους χώρους.

Οι «Ημέρες Υγείας & Ασφάλειας» του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ ολοκληρώθηκαν σε εορταστικό κλίμα την Κυριακή 28 Μαΐου, οπότε οι εργαζόμενοι με τη συνδρομή των οικογενειών τους, αναβάθμισαν τους χώρους εργασίας τους καθαρίζοντας, βάφοντας και φυτεύοντας λουλούδια. Μικροί και μεγάλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι η Υγεία & Ασφάλεια στο περιβάλλον εργασίας ξεκινά με τη δική τους ενεργή συμμετοχή.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here