Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Ολοκληρώθηκε το πρώτο έργο κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε το πρώτο έργο κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας στην Ελλάδα

0
Διαφήμιση

Σε επίσημη εκδήλωση- ημερίδα στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, εκπροσώπων και φορέων του τουρισμού και της Κοινωνίας της Πληροφοριας Α.Ε. πανεπιστημιακών και νομικών, παρουσιάστηκε το πρώτο έργο κωδικοποίησης νομοθεσίας στην Ελλάδα, που αφορά τον τουρισμό.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά τόνισε πόσο σημαντικό είναι το έργο, που κωδικοποιεί νομοθεσία περισσοτέρων από 100 ετών, και δημιουργεί ένα ξεκάθαρο, πλήρες και λειτουργικό νομοθετικό πλαίσιο, που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ψηφιακής πληροφόρησης για τη σημερινή ισχύουσα νομοθεσία για τον τουρισμό.

Το έργο είχαν εξαγγείλει στο παρελθόν διάφορες κυβερνήσεις, ουδέποτε όμως προχώρησε.

«Εμείς δεσμευτήκαμε πολιτικά και το κάναμε πράξη. Θέσαμε ως στόχο και ολοκληρώσαμε ένα έργο που αποτελεί παρακαταθήκη για τον ελληνικό τουρισμό», τόνισε η κα Κουντουρά, χαρακτηρίζοντάς το ως ουσιαστικό εργαλείο της εθνικής τουριστικής πολιτικής που στηρίζει την τουριστική δραστηριότητα και επιχειρηματικότητα.

Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα τόνισε ότι συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας. Αναφέρθηκε στο εκτεταμένο νομοθετικό έργο του Υπουργείου την τελευταία διετία με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και απλουστεύσεις των αδειοδοτικών διαδικασιών, καθώς και στην επικείμενη ολοκλήρωση του σχεδίου νόμου με στόχο να καλύψει όλα τα κενά στην τουριστική νομοθεσία και στην αναβάθμιση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης.

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας, αναφέρθηκε στις δυνατότητες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020 έργων μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Μεταρρύθμιση του Δημοσίου Τομέα» σχετικών με τις νέες τεχνολογίες και για την συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., στην υλοποίηση και άλλων ακόμη έργων όπως ο εκσυγχρονισμός του Μητρώου Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ο κ. Σπυρίδων Φλογαΐτης, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), μέλους της Ένωσης Εταιρειών του Αναδόχου, εξήρε το έργο της ηγεσίας του Υπουργείου για την ανάπτυξη του τουρισμού και επισήμανε ότι το έργο της κωδικοποίησης αποτελεί ένα πρώτο μεγάλο βήμα για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας σε όλον τον δημόσιο τομέα.

Ο Δρ. Ιδομενέας Μανωλιτσάκης, Πρόεδρος ΔΣ της ΚτΠ ΑΕ μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία του Υπουργείου με την Κοινωνία της Πληροφορίας στην υλοποίηση του έργου, και ο κ. Γιώργος Μήτσου, στέλεχος της ΚτΠ, και Υπεύθυνος του έργου, τόνισε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο έργο που ολοκληρώθηκε σε τόσο σύντομο διάστημα σε έναν τόσο νευραλγικό τομέα όπως ο τουρισμός.

Ο κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης, Αν. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε στο έργο ως εξαιρετικής δυσκολίας και σημασίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της πολυνομίας.

Ο κ. Γεώργιος Βλαχοτάσιος, Γενικός Διευθυντής της Intraway ΕΠΕ, μέλους της Ένωσης Εταιρειών του αναδόχου, μίλησε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, τις φάσεις υλοποίησης του και την παράδοσή του.

Ο κ. Νικόλαος Παπαδάκης, Επίκουρος Καθηγητής Στρ. Σχολής Ευελπίδων αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για την δημοσίευση στο Διαδίκτυο της Τουριστικής Νομοθεσίας.

Ο κ. Λεωνίδας Αντωνόπουλος, Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων & Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού μίλησε για τη χρησιμότητά του έργου και τη σημασία εφαρμογής του από τις υπηρεσίες τουρισμού σε περιφερειακό

Διαφήμιση