Αρχική Περιβάλλον ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ: Αντιβραβεία για τα αρνητικά περιβαλλοντικά παραδείγματα

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ: Αντιβραβεία για τα αρνητικά περιβαλλοντικά παραδείγματα

0
Διαφήμιση

Στην υιοθέτηση αντιβραβείων «ΠΡΑΣΑ» για αρνητικά περιβαλλοντικά παραδείγματα προχωρά από το 2018 το Ecocity με στόχο την αλλαγή της νοοτροπίας και την προστασία των αξιών. Εδώ και 13 χρόνια τα βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ αποτελούν πολλαπλασιαστές περιβαλλοντικής δράσης και ευαισθησίας. Φέτος θα φιλοξενηθούν στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη των επιτροπών αξιολόγησης Χριστιάνα Πειρασμάκη τα βραβεία, «επιβραβεύουν το ευ πράττειν για το περιβάλλον».

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν τα Βραβεία «ΠΡΑΣΑ» που καθιερώνονται από την επόμενη χρονιά (2018), ως περιβαλλοντικά αντι-βραβεία.

«Προσπαθούμε να αναδείξουμε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής», ανέφερε απ΄ την πλευρά του ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου σε ό,τι έχει να κάνει με την περιβαλλοντική προστασία.

 APO ARISTERA ZAFEIROPOULOS PROEDROS LIMENA RAFINAS DIMARXOS PEIRASMAKI MPIZANI 040517

Ο πρόεδρος του δ.σ. του Ecocity Θάνος Ζαφειρόπουλος που διοργανώνει τα βραβεία, επεσήμανε την ανάγκη για προώθηση δράσεων με επίκεντρο το περιβάλλον, καθώς όπως τόνισε βρίσκονται σε άμεση σύνδεση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του ανθρώπου.

Απ’ την πλευρά της η υπεύθυνη της τελετής Έρη Μπιζάνη τόνισε ότι «οι άνθρωποι που βραβεύονται είναι η δύναμή των βραβείων», προσθέτοντας ότι στόχος είναι να «έρθουν μπροστά τα καλά παραδείγματα».

Οι κατηγορίες των βραβείων είναι:

  • για έργο ζωής,
  • επιστήμης,
  • διπλωματικών εργασιών,
  • οργανισμών,
  • αυτοδιοίκησης,
  • ΜΜΕ και
  • επιχειρήσεων.

«Ο ρόλος των βραβείων είναι γίνουν πολλαπλασιαστές ευαισθητοποίησης για τις περιβαλλοντικές δράσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τα βραβεία περιβαλλοντικής ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2017 θα φιλοξενηθούν την 1η Ιουνίου 2017 στο Κέντρο Αναψυχής Ραφήνας.

Διαφήμιση