Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ο Κινέζος Πρόεδρος δεσμεύτηκε στον Μακρόν να υπερασπιστεί τη Συμφωνία του Παρισιού

Ο Κινέζος Πρόεδρος δεσμεύτηκε στον Μακρόν να υπερασπιστεί τη Συμφωνία του Παρισιού

0
Διαφήμιση

Ο Kινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεσμεύθηκε σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Εμμανουέλ Μακρόν, να «υπερασπιστεί» τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα στο πλευρό του επόμενου προέδρου της Γαλλίας, σύμφωνα με τη δημόσια κινεζική τηλεόραση.

Το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε ενώ οι αντιπροσωπείες 196 χωρών συνεχίζουν σήμερα στη Βόννη τις συζητήσεις για την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο 2015 και έχει στόχο την αντιμετώπιση της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Εξάλλου, αναβλήθηκε η κρίσιμη συνεδρίαση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στον Λευκό Οίκο. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επρόκειτο να συζητήσει με τους κύριους οικονομικούς συμβούλους του περί της συμμετοχής των ΗΠΑ σ’ αυτή τη συμφωνία που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο 2015 και από την οποία σκέπτεται να αποσυρθεί.

Η Κίνα και η Γαλλία «οφείλουν να διατηρήσουν την επικοινωνία τους και τον συντονισμό τους στα διεθνή και τα περιφερειακά ζητήματα (…) καθώς και να υπερασπιστούν τα κεκτημένα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, μεταξύ των οποίων η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα», υπογράμμισε ο Σι Τζινπίνγκ σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Οι Σι και Μακρόν συμφώνησαν εξάλλου «να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Διαβάστε ακόμα:

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here