Αρχική Τεχνολογία Μουσικοποιούν τις… συγκρούσεις σωματιδίων στο CERN σε πιάνο!

Μουσικοποιούν τις… συγκρούσεις σωματιδίων στο CERN σε πιάνο!

0
Διαφήμιση

Για σχεδόν μια δεκαετία, ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) επέτρεψε στους επιστήμονες να αναπτύξουν μια μεγαλύτερη κατανόηση και, σε μερικές περιπτώσεις, να ξαναγράψουν – τους νόμους της φυσικής.

 

Αλλά τώρα τα δεδομένα που παράγονται από τον μεγαλύτερο και πιο ισχυρό επιταχυντή σωματιδίων στον κόσμο θα μετατραπούν σε μουσική μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Έτσι, αφενός οι επιστήμονες θα μπορούν να «ακούσουν» τη «γλώσσα» των σωματιδίων και ίσως να έχουν κάποια νέα έμπνευση για τα μυστήρια της φύσης, αφετέρου ο καθένας θα μπορεί να ακούσει ένα μουσικό έργο εμπνευσμένο από την επιστήμη.

Το φιλόδοξο σχέδιο προωθούν ερευνητές του Διεπιστημονικού Κέντρου Ερευνών για Μουσική από Υπολογιστές (ICCMR) του βρετανικού Πανεπιστημίου του Πλίμουθ, του Εργαστηρίου Μέσων (Media Lab) του αμερικανικού Πανεπιστημίου ΜΙΤ και του ανιχνευτή ATLAS του ίδιου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN).

Οι συνεργαζόμενοι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Εδουάρδο Μιράντα του ICCMR, θα χρησιμοποιήσουν ισχυρούς υπολογιστές και εξελιγμένες τεχνολογίες μοντελοποίησης και προσομοίωσης για να «μεταφράσουν» τις σωματιδιακές συγκρούσεις σε ήχους.

Με δεδομένο τον τεράστιο όγκο πολύπλοκων δεδομένων που παράγουν οι συγκρούσεις των σωματιδίων στον μεγάλο επιταχυντή αδρονίων (LHC), το έργο των ερευνητών δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Ο Μιράντα δήλωσε ότι, αν όλα πάνε καλά, ο πιανίστας Ντέρεκ Γουάνγκ της διάσημης μουσικής σχολής Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης θα παρουσιάσει μια νέα σύνθεση για πιάνο και ηλεκτρονικά με τίτλο «Ασθενής Δύναμη» (το όνομα μιας από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις μεταξύ των σωματιδίων), πιθανώς την άνοιξη του 2018.

“Αυτή είναι μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να τεθούν σε εφαρμογή τα αποτελέσματα αυτού του έργου και κάποιες από τις νέες τεχνολογίες μουσικής που αναπτύξαμε στην ICCMR”, πρόσθεσε ο καθηγητής Μιράντα.

 

 

Πηγές: http://www.upi.com/Science_News/2017/05/30/Large-Hadron-Collider-data-to-be-translated-for-the-piano/1951496148444/ https://phys.org/news/2017-05-lhc-piano-music.html

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜεγάλη συμφωνία της Energean για την πώληση φυσικού αερίου στο Ισραήλ
Επόμενο άρθροΔημιούργησαν πανίσχυρο αντιβιοτικό που καταπολεμά τις λοιμώξεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ