Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ιστορικό γεγονός: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει την εξόρυξη μετάλλων είναι το...

Ιστορικό γεγονός: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει την εξόρυξη μετάλλων είναι το Ελ Σαλβαδόρ

0
Διαφήμιση

Το Ελ Σαλβαδόρ μόλις έγινε η πρώτη χώρα του κόσμου που απαγόρευσε την εξόρυξη μετάλλων. Σε μια ιστορική κίνηση, η χώρα δεν θα επιτρέψει πλέον την “αναζήτηση, εξερεύνηση, εκμετάλλευση, εξόρυξη ή επεξεργασία μεταλλικών ορυκτών”, γεγονός ορόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος από τις καταστροφικές συνέπειες της εξόρυξης μετάλλων .

 

«Ο νόμος αυτός είναι αναγκαίος για τη συγκεκριμένη βιομηχανία, η οποία, χωρίς να φέρει οφέλη στις κοινότητες, προκαλεί σοβαρή ρύπανση στις πηγές ύδατος και στο περιβάλλον», δήλωσε ο Μαουρίσιο Σερμένο, πρόεδρος της Οικολογικής Μονάδας του Ελ Σαλβαδόρ.

Οι νομοθέτες της χώρας των 6,5 εκατομμυρίων κατοίκων αναμένουν ότι η απόφαση θα προστατεύσει όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και τις φτωχές αγροτικές κοινότητες που συχνά απειλούνται από έργα εξορυκτικών δραστηριοτήτων.

Πολλές χώρες στην Κεντρική και Νότια Αμερική βρίσκονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των ορυχείων. Συγκεκριμένα, η Νικαράγουα, το Περού και η Γουατεμάλα βρίσκονται σε διαμάχη με καναδικές και αμερικανικές επιχειρήσεις εξόρυξης. Άλλες χώρες εκμεταλλεύονται τα έσοδα που φέρνει η εξόρυξη μετάλλων, αλλά βρίσκονται αντιμέτωπες με τα τοξικά και περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουν ως αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Σάντσεζ Τσερέν, υπέγραψε το σχετικό νομοσχέδιο την περασμένη Πέμπτη και ελπίζει ότι η απαγόρευση της εξόρυξης θα εμπνεύσει και άλλες χώρες να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

 

 

Πηγές: http://inhabitat.com/el-salvador-just-became-the-first-country-to-ban-metal-mining/ https://phys.org/news/2017-04-el-salvador-metal-world.html https://www.yahoo.com/news/el-salvador-bans-metal-mining-world-first-224733415.html

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκπληκτικές εικόνες από το Νότιο Σέλας – Δείτε το βίντεο
Επόμενο άρθροΣυμβουλές για να έχετε πάντα λαμπερά και πλούσια μαλλιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ