Αρχική Καταστροφές Η Ταϊβάν απαγόρευσε την πώληση και κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας!

Η Ταϊβάν απαγόρευσε την πώληση και κατανάλωση κρέατος σκύλου και γάτας!

0
Διαφήμιση

Οι άνθρωποι που πωλούν, αγοράζουν ή τρώνε κρέας από σφαγμένες κυνόδοντες και αιλουροειδή θα αντιμετωπίσουν τώρα σοβαρά πρόστιμα και πιθανώς ακόμη και ποινή φυλάκισης.

 

Η Ταϊβάν τώρα εμφανίζεται έτοιμη να πάρει ένα πιο αποφασιστικό βήμα και να προχωρήσει στην ολική απαγόρευση της κατανάλωσης κρεάς σκύλου και γάτας. Το νομοσχέδιο που πέρασε πρόσφατα θα καταστήσει το νησιωτικό κράτος το πρώτο στην Ασία που αποφασίζει μία τέτοια απαγόρευση.

Η νέα απόφαση συμπληρώνει έναν προηγούμενο νόμο, που ψηφίστηκε το 2001, ο οποίος κατέστησε παράνομη την πώληση κρέατος και γούνας από κατοικίδια ζώα για λεγόμενους «οικονομικούς σκοπούς».

Ο νόμος, που επισημοποιήθηκε μετά την υπογραφή των τροπολογιών από την Πρόεδρο της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-Γουέν, προβλέπει ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 8.000 δολαρίων σε όποιον συλληφθεί με κρέας σκύλου ή γάτας.

Η τιμωρία είναι πιο αυστηρή για εκείνους που εμπλέκονται στη σφαγή των ζώων, οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν ποινές έως δύο χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 60.000 δολαρίων.

Η πρωθυπουργός Τσάι είναι γνωστή φιλόζωος. Πέρυσι, υιοθέτησε τρεις σκύλους-οδηγούς που είχαν αποσυρθεί από τα καθήκοντά τους, οι οποίοι ζουν τώρα στο σπίτι της Τσάι με τις δύο γάτες της.

 

 

Πηγή: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/04/12/taiwan-becomes-first-country-asia-ban-dogs-cats-consumption/ http://www.independent.co.uk/news/world/asia/taiwan-dog-cat-meat-ban-first-asian-state-sold-consumed-eaten-white-china-a7679526.html http://www.newsweek.com/taiwan-bans-eating-cats-and-dogs-first-asian-country-582742 http://www.boredpanda.com/taiwan-bans-eating-dogs-cats-meat/ http://news.nationalgeographic.com/2017/04/taiwan-dog-cat-meat-animal-welfare-china-korea/ http://www.lifewithdogs.tv/2017/04/taiwan-becomes-the-first-asian-country-to-ban-the-consumption-of-dog-and-cat-meat/

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here