Αρχική Πολιτισμός Εβδομάδα αστρονομίας στα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων

Εβδομάδα αστρονομίας στα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων

0
Διαφήμιση

Εβδομάδα Αστρονομίας διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, έως τις 9 Μαΐου, σε 7 Ανοιχτά Σχολεία του.

 

Ένα εντυπωσιακό φορητό πλανητάριο θα εγκατασταθεί στα προαύλια των Ανοιχτών Σχολείων του Δήμου Αθηναίων και άτομα όλων των ηλικιών θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον έναστρο ουρανό, αποκτώντας μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία για την αστρονομία και τις συναφείς επιστήμες.

Ταινίες που θα προβληθούν, θα συμβάλλουν στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, σε θέματα που αφορούν τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν τα αστρονομικά ντοκιμαντέρ -ψηφιακές παραστάσεις σε ημισφαιρική οθόνη πλήρους θόλου (360ο ).

Παράλληλα με τις προβολές, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν θα γίνεται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο του Ήλιου, μέσω ειδικού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας και διαφόρων αντικειμένων του ουρανού το βράδυ.

Το πλανητάριο θα μετακινείται κάθε ημέρα και σε διαφορετικό σχολείο για προβολές, με ώρες λειτουργίας τις καθημερινές -Δευτέρα έως Παρασκευή -από τις 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο και την Κυριακή από τις 12:00 έως τις 20:00.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους, ωστόσο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων www.athensopenschools.gr ή τηλεφωνικά στο2105277089.

 

Διαφήμιση