Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις «Ευ αγωνίζεσθαι» για το περιβάλλον στην παραλία Φρεαττύδα

«Ευ αγωνίζεσθαι» για το περιβάλλον στην παραλία Φρεαττύδα

0
Διαφήμιση

Την περασμένη Κυριακή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Πειραιάς φιλοξένησε τον εναρκτήριο καθαρισμό της εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, που διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για 22η χρονιά.

 

Η άριστη συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά απέφερε για μία ακόμη φορά καρπούς και η παραλία Φρεαττύδα πλημμύρισε από εκατοντάδες εθελοντές που έδωσαν τον αγώνα τον καλό ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση.

Το «παρών» έδωσε ο «πρώτος πολίτης» της πόλης, κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος δίνοντας το καλό παράδειγμα στους δημότες τους, συμμετείχε ενεργά στον καθαρισμό. Τη δράση τίμησε και ο Ολυμπιονίκης και επίσημος πρεσβευτής της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, κ. Σπύρος Γιαννιώτης η παρουσία του οποίου ενέπνευσε τους εθελοντές στην κατεύθυνση της απρόσκοπτης προσπάθειας για την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος.

Όπως και πέρυσι, εντυπωσιακή υπήρξε η παρουσία παιδιών και νέων από τις ακαδημίες αθλητικών ομίλων του Πειραιά, που απέδειξαν εμπράκτως τη στενή διασύνδεση που μπορεί και πρέπει να έχει ο αθλητισμός με σημαντικά ιδανικά, όπως είναι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, στον καθαρισμό της Φρεαττύδας συμμετείχαν οι ακαδημίες ποδοσφαίρου, κολύμβησης και κανόε-καγιάκ του Ολυμπιακού, η ακαδημία βόλεϋ του Εθνικού, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά, η Ermis μπάσκετ και ο ποδηλατικός σύλλογος «Τα λυκόπουλα». Εκτός από τις αθλητικές ακαδημίες, στη δράση πήραν μέρος μέλη και εθελοντές του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, του Δήμου Πειραιά, της UNEP MAP, του Σώματος

Στο περιθώριο της δράσης πραγματοποιήθηκαν διαδραστικά περιβαλλοντικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία οι μικροί εθελοντές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με διασκεδαστικό τρόπο για το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων και την ανάγκη δραστικής μείωσής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη διάρκεια της δίωρης δράσης, πραγματοποιήθηκε και υποβρύχιος καθαρισμός από δύτες της καταδυτικής σχολής Piraeus Diving Center και του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, ενώ η όλη δράση πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια χάρη στην παρουσία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Πειραιά.

Διαφήμιση