Αρχική Ενέργεια Έως τέλη Μαΐου η διαβούλευση για τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς

Έως τέλη Μαΐου η διαβούλευση για τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς

0
Διαφήμιση

Σε διαβούλευση έως τα τέλη Μαΐου θα θέσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το σχέδιο νόμου για τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς.

Το σχέδιο νόμου έχει στόχο την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, των τοπικών φορέων όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης σε καθαρές μορφές ενέργειας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, δημιουργείται για πρώτη φορά χώρος για τη συμμετοχή συμπράξεων μικρής κλίμακας στην ενεργειακή μετάβαση, μέσω όμως ενός αυστηρού θεσμικού πλαισίου το οποίο θα διασφαλίζει τη λειτουργία των συνεταιρισμών σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας.

Κεντρικός, σε αυτή τη διαδικασία, είναι ο ρόλος των συμπράξεων μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων φορέων και η ταυτόχρονη ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

Σκοπός της ίδρυσης Ενεργειακών Κοινοτήτων ή αλλιώς Ενεργειακών Συνεταιρισμών είναι η παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή και προμήθεια ενέργειας, η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην τελική χρήση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο καθώς και η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here